Frunzele de NUC – recomandate persoanelor cu tendință de ÎNGRĂȘARE

Frunzele de nuc au proprietăți diuretice, antiseptice și hipoglicemiante. Sunt folosite în medicina naturistă ca leac pentru diabet, infecții digestive și renale.

Sunt de asemenea recomandat în curele de slăbire, datorită conținutului de acid clorogenic. Această substanță se regăsește în cantități și mai mari în cafeaua verde, precum și în alte alimente banale, precum: merele, perele, afinele, căpșunele, fragii, nectarinele, piersicile și gutuile, pătrunjelul, rădăcina de țelină, tomatele, rădăcina de brusture, rădăcina de păpădie și frunzele de anghinare.

Frunze de Nuc Pentru Slăbit

Frunze de Nuc Pentru Slăbit

Acidul clorogenic reduce rata de absorbție a zaharurilor din alimente și întârzie apariția senzației de foame, împiedică formarea țesuturilor grase și a celulitei, reduce stresul și crește rezistența corpului la efort.

Moduri de administrare

Frunzele de nuc se culeg între luna mai și luna august, cât sunt verzi. Se pot administra sub formă de infuzie sau tinctură.

Infuzie

Se pune 1 lingură de frunze uscate și mărunțite într-un ibric. Se toarnă peste ele 1 cană de apă (250 ml de apă) și se lasă la infuzat jumătate de oră.

Se administrează câte 1 cană de infuzie pe zi. Se pot face cure de 15 zile pe lună. Întrucât ceaiul este amărui, se poate îndulci cu stevia sau lemn-dulce.

Tinctură

Frunzele de nuc se pot administra și sub formă de tinctură, câte ½ linguriță, înainte de mesele principale, tot 15 zile pe lună. Aceasta se prepară astfel:

Se pun 2 linguri de frunze de nuc uscate și rupte mărunt într-un borcan de sticlă. Se toarnă peste ele 100 ml de alcool alimentar. Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat 10 zile. Recipientul se agită de mai multe ori pe zi.

Se strecoară tinctura printr-un tifon și se mai lasă 6 zile la limpezit, în frigider. Se mai strecoară o dată cu grijă, și se păstrează în sticluțe cu dop picurător (de la tinctură veche). Se etichetează și se păstrează la loc întunecos. Această tinctură rezistă 2 ani.

Infuzia și tinctura de nuc se pot administra și în diabet și hipotiroidie. Se consumă câte 3 căni de infuzie pe zi, sau câte 1 linguriță (30 de picături), de 3 ori pe zi, adăugată într-o cană de ceai anti-diabetic (din frunze de afin, frunze dud sau de teci de fasole).

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. De ce nuse face tinctura din frunze proaspete???As vrea sa stiu cum se face uleiul din frunze nuc??Eu am pus la macerat frunze proaspete ,taiate mai grosier ,in ulei de masline…Oare o fi bine..? Am facut si o tinctura de nuci verzi..care se face din nucile culese in luna iunie..Nucile se taie in 4 ..se baga intr-o sticla cu gatul larg si se acopera cu alcool.(reteta luata din cartea Mariei Treben)

  2. pentru slabit exista o reteta de ceai a unui calugar (din pacate nu mai este printre noi). Ceaiul este facut din amestecul a mai multor plante: frunze de nuc, talpa gastei si papadie. Se foloseste 1 lingura de amestec la 250 ml apa, se bea cu o jumatate de ora inainte de masa.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.