Rugăciuni din psalmi pentru diferite probleme ale vieții

Psalmii sunt adevărate doctorii pentru suflet. Cartea Psalmilor ne pune înainte numeroase leacuri pentru diferite suferințe și probleme ale vieții.

Sfântul Arsenie Capadocianul întrebuința psalmii în tot felul de situații cu care se confruntau oamenii care veneau la el.

Rugaciuni din psalmi

Rugaciuni din psalmi

Această rânduială a fost preluată și de alți părinți, precum Cuviosul Paisie Aghioritul. Specificația de utilizare pentru fiecare psalm în parte o puteți găsi în acest articol.

Sfântul Tihon din Zadonsk are de asemenea anumite recomandări în ceea ce privește utilizarea Psaltirii pentru situații specifice din viața noastră.

Rugăciuni din psalmi pentru diferite probleme ale vieții

Psalmii conțin cuvinte sau rugăciuni cu trimitere directă la o anumită problemă. Exemplele de mai jos sunt doar câteva.

Frazele respective pot fi memorate și rostite ca scurte rugăciuni la nevoie. Acestea au putere mare – asupra noastră și asupra unor situații, deoarece sunt purtătoare de Duh Sfânt. 

Psalm pentru dobândirea ajutorului lui Dumnezeu

„Nu mă lăsa, Doamne, Dumnezeul meu, nu Te depărta de la mine; ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mântuirii mele” – Psamul 37).

Psalm la vreme de necaz

„Tu ești scăparea mea din necazul ce mă cuprinde; bucuria mea, izbăvește-mă de cei ce m-au înconjurat” – Psamul 31.

Psalm pentru iertarea păcatelor tinereții

„Păcatele tinereților mele și ale neștiinței mele nu le pomeni. După mila Ta pomenește-mă Tu, pentru bunătatea Ta, Doamne” – Psamul 24.

Psalm pentru curățirea păcatelor

„Greșelile cine le va pricepe? De cele ascunse ale mele curățește-mă, și de cele străine ferește pe robul tău” – Psalmul 18. 

Psalm la vreme de frică de Judecată și deznădejde

 „Doamne, nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu urgia Ta să mă cerți. Miluiește-mă, Doamne, că neputincios sunt: vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele; și sufletul meu s-a tulburat foarte și Tu, Doamne, până când? Întoarce-Te, Doamne; izbăvește sufletul meu, mântuiește-mă pentru mila Ta…”– Psalmul 6.

Psalmi pentru luminarea ochilor inimii

„Deschide ochii mei și voi cunoaște minunile din legea Ta” – Psalmul 118. 

„Caută, auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, luminează ochii mei, ca nu cumva să adorm întru moarte” – Psalmul 12.

Psalm pentru călăuzire și îndreptarea vieții după poruncile lui Dumnezeu

„Caută spre mine și mă miluiește, după judecata Ta, față de cei ce iubesc numele Tău. Pașii mei îndreptează-i după cuvântul Tău, și să nu mă stăpânească nicio fărădelege” – Psalmul 118.

Psalm pentru mulțumire pentru milele lui Dumnezeu

„Mărturisi-mă-voi Ție, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea și voi slăvi numele Tău în veac, că mare este mila Ta spre mine și ai izbăvit sufletul meu din iadul cel mai de dedesubt” – Psalmul 85.

Psalm de laudă pentru ajutorul primit de la Dumnezeu

„Ajutorul meu ești, Ție-Ți voi cânta, că Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu ești, Dumnezeul meu, mila mea” – Psalmul 58.

Psalmi pentru binecuvântare și mântuire

„Doamne, Dumnezeul puterilor, întoarce-ne pe noi și arată fața Ta și ne vom mântui” – Psalmul 79.

„Dumnezeule, milostivește-Te spre noi și ne binecuvintează, luminează fața Ta spre noi și ne miluieștem ca să cunoaștem pe pământ calea Ta, în toate neamurile mântuirea Ta” – Psalmul 66.

Psalm pentru vindecare

„Miluiește-mă, Doamne, că neputincios sunt; vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele; și sufletul meu s-a tulburat foarte…” – Psalmul 6.

Citește și:

Psalmi împotriva depresiei, folosiți de Sfântul Arsenie Capadocianul
Psalmii 126 și 127 pentru binecuvântarea casei și potolirea certurilor din familie
Psalmul 22 și psalmul 102 – psalmii însănătoșirii
Cei 12 psalmi aleși – care sunt și pentru ce se citesc

Sursă articol: Cuvânt de Folos, Rugăciuni din psalmi pentru diferite situații: https://cuvantdefolos.ro/rugaciuni-din-psalmi-pentru-diferite-situatii/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]