Rugăciune de ajutor împotriva demonilor

Despre existența și războiul demonilor asupra noastră știm prea bine din Sfânta Scriptură. Mântuitorul Însuși a fost ispitit de diavol în pustie.

Apoi a avut de-a face cu duhurile rele pe care le scoatea din oameni numai cu cuvântul. Duhurile rele însele mărturiseau că Hristos este Fiul lui Dumnezeu și tremurau la vederea Lui și auzirea numelui Său.

Rugaciune de ajutor impotriva demonilor

Rugaciune de ajutor impotriva demonilor

La rândul său, Sfântul Apostol Pavel spune că lupta noastră, a creștinilor, nu este împotriva semenilor noștri, ci împotriva duhurilor rele care sunt în văzduhuri.

Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh” (Efeseni 6, 12).

Însăși tulburarea și neliniștea care ne cuprind uneori sunt de la draci. Toată tulburarea și îngrozirea vin de la diavol, după cum spun și cântările bisericești.

Diavolul lucrează prin înșelăciune, prin amăgiri, prin năluciri și ispitiri. Tot Sfântul Pavel ne spune și cum putem să ne apărăm împotriva atacurilor și curselor demonilor.

Îmbrăcați-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteți sta împotriva uneltirilor diavolului. Pentru aceea, luați toate armele lui Dumnezeu, ca să puteți sta împotrivă în ziua cea rea, și, pe toate biruindu-le, să rămâneți în picioare” (Efeseni 6, 11-13).

Aceste arme, la care face referire apostolul, sunt arme duhovnicești. Pe acestea le enumeră în continuare: adevărul și dreptatea lui Dumnezeu, pacea, credința, cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea, privegherea (Efeseni 6, 14-18).

Să nu uităm nici de post, pe care Mântuitorul îl arată a fi crucial pentru biruirea demonilor Acest soi de demoni nu iese decât numai cu rugăciune și cu post” (Matei 17, 21).

Rugăciune de ajutor împotriva demonilor

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Părinte, Dumnezeule Sfinte, dătătorule de viață, dă-ne nouă tuturor pricepere și putere și tărie asupra duhurilor viclene, pe care ai mei ochi le-au văzut.

Așa încât, călcându-i în picioare cu ajutorul și puterea Ta, să ne facem biruitori ai barbarilor întunecați și înșelători.

Și cu cununa bunei Tale miresme să dănțuim împreună fericiți cu îngerii Tăi, Stăpâne, Sfinte, Întreit-Sfinte, Tatăl și Fiul și dulcele Duh Mângâietor, în jurul tronului Tău înfricoșător și dimpreună-țiitor a toate. Amin”.

Citește și

Rugăciune către Arhanghelul Mihail pentru îndepărtarea lucrării demonilor
Feluritele chipuri prin care ne războiesc demonii
PSALMII liniștesc sufletul, aduc ajutor îngeresc, alungă demonii și oboseala zilei – Sfântul Vasile cel Mare
Cele 3 arme puternice pe care le avem împotriva diavolului

Sursă articol: Carte de Rugăciuni pentru felurite nevoi ale sufletului și trupului, Rugăciune pentru ajutorare împotriva demonilor, Editura Sophia/Metrafraze, București, 2020, pp. 52-53

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.