Rugăciune pentru ocrotirea de demoni

Poate unii s-ar putea întreba de ce ar avea nevoie de o rugăciune împotriva demonilor. De ce trebuie să se apere de ceva nevăzut, nesimțit, neidentificat.

În Sfânta Scriptură avem numeroase relatări despre oameni posedați de demoni, care sunt vindecați de Hristos.

Rugaciune de aparare impotriva demonilor

Rugaciune de aparare impotriva demonilor

Demonii sunt reali și ei acționează asupra noastră în nebănuite feluri. Lucrarea lor se face prin ispitire, prin curse, prin momeli.

Demonii sunt vrăjmașii noștri și prin urmare ne este vital să cunoaștem și să identificăm mijloacele lor de război„, spune Arhiepiscopul Basili Krivocheine.

Demonii nu ne forțează să facem nimic, ci doar ne propun, ne îmbie, ne înfățișează ceva foarte plăcut și tentant. Ei ne îndeamnă la săvârșirea păcatelor, la fapte, cuvinte și gânduri rele.

Chiar dacă nu îi vedem, putem simți atacurile lor. Ori de câte ori ne tulburăm de ceva sau ne pierdem liniștea și pacea, trebuie să știm că un duh rău a pus stăpânire sau încearcă să pună stăpânire pe noi.

Deseori asupra călătorului năpustesc tâlharii și îl pradă; deseori îl și omoară, și astfel nu mai ajunge la destinație”.

Sfântul Tihon din Zadonsk îi aseamănă pe draci cu niște tâlhari care încearcă să ne răpească bunurile sau să ne împiedice din calea către Împărăția lui Dumnezeu.

Asupra noastră năpustesc demonii precum tâlharii, iar pe cei neatenți îi rănesc și-i omoară, și astfel nu mau ajung în Patria dorită”.

Același sfânt spune și cum trebuie să ne apărăm împotriva lui. Armele cele mai puternice împotriva lucrării demonilor sunt postul, rugăciunea și poruncile lui Dumnezeu.

Călătorii se apără de tâlhari cu armele. Tot așa, noi trebuie să ne apărăm de demoni cu rugăciunea și cu cuvântul dumnezeiesc”.

Prin raportarea la poruncile dumnezeiești putem să punem stavilă ispitelor diavolești. Mântuitorul Însuși a fost ispitit de diavol în pustie și i-a biruit prin cuvintele Sfintei Scripturi.

Rugăciune pentru ocrotirea de demoni

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Doamne, Dumnezeul meu, în Tine am nădăjduit, mântuiește-mă de toți cei ce mă prigonesc și mă izbăvește, ca nu cumva să-mi răpească vicleanul, stăpânul întunericului, asemenea unui leu șiret, care scrâșnește din dinți, bietul meu suflet întinat, pentru că n-am fost răscumpărat de Tine, Hristoase, nici mântuit de Sfântul Duh.

Fericit e, așadar, cel ce știe, Doamne al meu, că de bunăvoie ai venit la omul cel sărac și sărman, pentru mântuirea lui și a noastră, fiindcă ziua cea rea a ieșirii din viața aceasta îi vei izbăvi ca un Iubitor de oameni, de duhurile cele stricate ale răutății, care vor sta ca niște pâri fățarnici și nerușinați, ca niște vameși neîndurați, căutând să-i înghită sufletul atot-ticălos.

Izbăvește de tiranie neamul creștinilor, Stăpâne înfricoșate, cumplite, Cel ce le cutremuri pe toate întru groază. Miluiește, Sfinte, pe cei ce nădăjduiesc întru Tine și dă ajutor celor ce săvârșesc nenumărate fărădelegi și mâhnesc necontenit milostivirile Tale cele bogate”.

Citește și:

Rugăciune de ajutor împotriva demonilor
Feluritele chipuri prin care ne războiesc demonii
Cele 3 arme puternice pe care le avem împotriva diavolului

Surse articol:

1. Sfântul Tihon din Zadonsk, Cum ne apărăm de demoni, Doxologia: https://doxologia.ro/cum-ne-aparam-de-demoni
2. Carte de Rugăciuni pentru felurite nevoi ale sufletului și trupului, Rugăciune pentru ocrotirea de demoni, Editura Sophia/Metrafraze, București, 2020, pp. 51-52
3. Arhiepiscopul Basili Krivocheine, De ce cunoaștem mai multe informații despre demoni decât despre îngeri? Doxologia: https://doxologia.ro/de-ce-cunoastem-mai-multe-informatii-despre-demoni-decat-despre-ingeri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.