Rugăciune către Arhanghelul Mihail pentru îndepărtarea lucrării demonilor

Sfântul Arhanghel Mihail este chemat în rugăciune la vreme de tulburare sufletească sau ispite din partea duhurilor rele.

Acest mare arhanghel este biruitorul cel dintâi al demonilor. El s-a luptat cu Lucifer și următorii lui când aceștia s-au răzvrătit împotriva lor. Aceasta este înfățișată în Cartea Apocalipsei scrisă de Sfântul Apostol Ioan:

Rugaciune catre Arhanghelul Mihail pentru indepartarea lucrarii demonilor

Rugaciune catre Arhanghelul Mihail pentru indepartarea lucrarii demonilor: Cuvant de folos

Și s-a făcut război în cer: Mihail și îngerii lui au pornit război cu balaurul. Și se războia și balaurul și îngerii lui. Și n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer. Și a fost aruncat balaurul cel mare, șarpele de demult, care se cheamă diavol și satana, cel ce înșeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ și îngerii lui au fost aruncați cu el” (Apoc. 12, 7-9).

După ce Lucifer a căzut din cer, el și cei care i-au urmat în mândrie și răutate s-au prăvălit pe pământ.

Vai vouă, pământule și mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci știe că timpul lui e scurt” (Apoc. 12, 12).

De atunci, diavolii umblă furios, căutând pe cine să înhațe. Și mare este ura lor față de oameni, silindu-se prin felurite înșelăciuni să-i amăgească să îi îndepărteze de Dumnezeu, ca nu cumva mântuindu-se, să le ia locul lor din cer.

Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” (I Petru 5, 8).

În lupta noastră îi putem lua ajutători și sprijinitori pe sfinții îngeri. Întregul sobor de îngeri care s-au luptat în cer cu duhurile rele poartă și acum război alături cu cei care se împotrivesc lor.

Sfântul Arhanghel Mihail este conducătorul oștilor îngerești și mare Arhistrateg. De aceea, în icoane și în picturile bisericești apare reprezentat cu o sabie de foc în mână.

Această sabie arată pedeapsa rânduită celor care săvârșesc fărădelege și nedreptate. El este îngerul dreptății lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru îndepărtarea lucrării demonilor

O, Mihaile, Arhanghele, slujitorule al lui Dumnezeu, cel ce ești rânduit a ajuta celor din primejdii, izbăvește-ne pe noi, robii lui Dumnezeu, care chemăm în ajutor numele tău, de toate ispitele ce vin asupra noastră de la cel rău.

Te rugăm, Sfinte Arhanghele Mihaile, pune pe fugă pe vrăjmașul și vicleanul diavol, apărându-ne de toate meșteșugirile și cursele ce le pregătește asupra noastră, păzindu-ne și salvându-ne trupul și sufletul neîntinat.

Fii cu noi, permanent ajutându-ne în lupta cu acest neastâmpărat vrăjmaș, pentru a-l putea birui putând urma calea mântuirii cu multă râvnă, hotărâre, credință, nădejde și dragoste față de Dumnezeu cel slăvit în Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin”.

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Ciprian pentru îndepărtarea duhurilor rele, vrăjilor și blestemelor
Rugăciune 17 iulie către Sfânta Muceniță Marina, izbăvitoarea de duhuri rele și tămăduitoare de boli sufletești și trupești
Îngerii au mult mai multă putere decât duhurile rele

Surse articol:

1. Rugăciune pentru îndepărtarea lucrării demonilor, Părintele Arsenie Boca – Cărarea Împărăției și Psaltirea lui David, Psalmii 31-60, Vol. II, Editura Cristimpuri, Ploiești, 2014, p. 174
2. Adrian Cocoșilă, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Creștin Ortodox: https://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfintii-arhangheli-mihail-gavriil-73102.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.