Medicamentul care rezolvă orice problemă

Există un loc unde putem merge să cerem tot ceea ce avem nevoie, iar cererile ne sunt auzite.

Acest loc este farmacia duhovnicească, iar Cel care împarte mediamentele gratuite este Dumnezeu.

Medicamentul care rezolva orice problema

Medicamentul care rezolva orice problema

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul îi sfătuia pe oameni să se roage atunci când au probleme. Le recomanda rugăciunea ca pe un medicament. Știa că acesta este singurul mod prin care omul poate înfrunta necazurile și situațiile dificile din viața sa.

Unei persoane care i se plânsese că suferă de insomnie și nu poate deloc să doarmă, Părintele Porfirie i-a dat acest medicament: rugăciunea.

Procedând întocmai cum a sfătuit-o, în cele din urmă a scăpa de tulburările de somn. Mai mult decât atât, această experiență a ajutat-o să câștige ceva și mai important. Descoperise că poate să folosească rugăciunea pentru orice problemă avea.

Părintele avea o credință atât de mare, încât spunea că nu trebuie să cerem nimic special în rugăciunile noastre.

Dumnezeu știe mai bine ca tine de ce anume ai nevoie. Spune neîncetat rugăciunea lui Iisus”. Această rugăciune le cuprinde pe toate.

Nu trebuie să căutăm cuvinte speciale pentru a formula cererile noastre. Uneori nici nu știm să punem în cuvinte ceea ce simțim.

Domnul cunoaște inimile și nevoile noastre și doar rostindu-I numele ne va da cele ce ne sunt de folos.

Atunci când spunem: „miluiește-mă!” cerem ajutorul Lui. Milă poate să însemne orice are nevoie sufletul nostru.

Părintele Sergiy Baranov spune că atunci când ne rugăm, atenția noastră treuie să cadă pe numele lui Hristos și pe persoana Lui. Nu trebuie să ne concentrăm pe o anumită cerere.

Este de ajuns să rostim rugăciunea „Doamne Iisuse…” pentru orice problemă avem.

Ajunge rugăcinea lui Iisus. Nu trebuie să-L informez pe Dumnezeu despre nevoile mele, de vreme ce El le cunoaște incomparabil mai bine decât mine și se îngrijește de împlinirea lor, pentru că mă iubește”.

Însuși Mântuitorul ne-a spus că Dumnezeu știe mai înainte cele de care avem nevoie. Și ca un Dumnezeu iubitor, ne dă cele de trebuință fără ca noi măcar să le cerem.

Condiția ca El să ne asculte cererile este să-L iubim. Iar dovada iubirii noastre față de El este ascultarea de cuvântul Lui. Mântuitorul a spus că doar cel care păzește poruncile Lui Îl iubește cu adevărat.

Ce trebuie eu să fac este să răspund cu iubirea mea la iubirea Lui, așa încât iubirea să fie reciprocă, și astfel toate necazurile mele să se rezolve”.

Scopul rugăciunii este să dobândim iubirea de Dumnezeu și dorința de a ne petrece clipele în preajma Lui.

Citește și:

“Toate câte cereţi, rugându-vă, să CREDEȚI că le-ați primit şi le veți avea”
Să cerem și Dumnezeu ne va da, însă ceea ce ne este de folos – Sfântul Paisie Aghioritul
Când vrei să te rogi, apropie-te te Dumnezeu cu inima, nu cu intelectul

Sursă articol: Cuvânt Ortodox, Să bați la ușa lui Dumnezeu cu politețe, rugător și cu credință – Sfântul Porfirie Kavsokalivitul: https://www.youtube.com/watch?v=Au_bFXJbbWM&ab_channel=CuvantOrtodox

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.