Rugăciune către Maica Domnului, liniștitoarea celor loviți de valurile vieții

Când ne apropiem de icoana Maicii Domnului, știm noi oare ce vedem acolo? Vedem, spunea Părintele Cleopa, cerul și pământul.

Cerul este Hristos, iar Maica Domnului este pământul.

Rugaciune catre Maica Domnului, linistitoarea celor loviti de valurile vietii

Rugaciune catre Maica Domnului, linistitoarea celor loviti de valurile vietii

Ea reprezintă toate popoarele lumii, fiind ea însăși din neamul nostru.

„Știți voi cine este Maica Domnului și câtă cinste, câtă putere și câtă milă are? Ea este mama noastră, că are milă de săraci și de văduve și de creștini. Pururea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toți”.

Părintele Cleopa îndemna adesea pe creștini să aibă icoana Maicii Domnului în casă și o candelă aprinsă înaintea ei.

Îi sfătuia să citească în fiecare zi în cinstea ei câte un acatist, iar seara paraclisul.

Nimeni din cei ce aleargă la dânsa nu iese rușinat, după cum spune în Paraclisul Maicii Domnului.

Cei care se roagă permanent Maicii Domnului o vor avea ajutătoare și în viața aceasta, și în ceasul sfârșitului și în ziua Judecății.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea în ceasul sfârșitului nostru

Nespusă este puterea de mijlocire a Maicii Domnului.

„Să o luați ocrotitoare și ajutătoare pe Maica Domnului, Mama noastră din cer și de pe pământ, Împărăteasa cerului și a pământului”.

În casele în care Maica Domnului este cinstită și închinată este liniște și pace.

Rugăciunea ei risipește ura, stinge mânia și potolește certurile.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului, ocrotitoare neobosită

Dacă acolo unde se află multă tulburare cineva îngenunchează și o cheamă în ajutor, îndată zbuciumul se va stinge și se așterne liniștea în familie și în casă.

„Maica Domnului cu mila ei, cu îndurarea ei, a coborât mila lui Dumnezeu peste acele suflete care o cheamă în ajutor”.

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a Sfântului Antim Ivireanul

Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Împărăteasa cerului și a pământului, cinstea și slava creștinilor, ceea ce ești mai înaltă decât cerurile și mai curată decât soarele, Fecioară prelăudată, nădejdea celor păcătoși și liniștea celor loviți de valurile vieții, caută asupra poporului tău, vezi moștenirea ta, nu ne lăsa pe noi, păcătoșii, ci ne păzește și ne scapă de vicleșugurile diavolului, că ne-au împresurat întristările, nevoile și răutățile!

Dă-ne mână de ajutor, Fecioară, că pierim! Îndură-te de noi, că pe tine te avem ajutătoare și la tine nădăjduim să-L îmblânzești pe Fiul tău cu rugăciunile tale preaputernice și nebiruite, ca să-Și întoarcă spre noi mila Sa cea bogată!

Și pe toți să ne învrednicească a ne păstra viața cinstită și fără de prihană, pentru ca noi, cu o gură și cu o inimă, pe El pururea să-L mărim, iar ție să-ți zicem: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Amin”.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea necazurilor

Surse articol:

1. Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a Sfântului Antim Ivireanul, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas Stockholm, 2019, pp. 29-30
2. Fapte și cuvinte de învățătură ale Părintelui Cleopa, Creștin Ortodox: https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/fapte-cuvinte-invatatura-parintelui-cleopa-68528.html
3. Ortodoxia, Maica Domnului aduce liniștea în familia ta: https://ortodoxia.me/maica-domnului-aduce-linistea-in-familia-ta-parintele-cleopa-te-invata-rugaciunea-ei-in-20-de-cuvinte-alunga-orice-tulburare-si-coboara-mila-lui-dumnezeu-in-casa-ta/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.