Sfântul Mucenic Efrem cel Nou ajută la căsătorie

Atunci când ne rugăm sfinților simțim că problema noastră se rezolvă mult mai ușor.

Nu trebuie să îi chemăm doar la vreme de boală sau alt necaz, ci chiar și în lucrurile mici care necesită rezolvare.

Sfantul Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou ajuta la casatorie

Sfântul Efrem cel Nou este unul din sfinții cei mai iubiți și „solicitați”.

Oamenii îl cheamă în ajutor în tot felul de împrejurări, iar el nu întârzie să răspundă.

Când întâmpinăm greutăți și facem rugăciune, depășim mai ușor situația.

Sfântul Efrem cel Nou ajută la căsătorie

Îi putem chema în ajutor pe sfinți chiar și atunci când căutăm un serviciu, o casă sau un partener de viață.

Da, mulți s-au rugat Sfântului Efrem cel Nou să își găsească un soț sau o soție.

Alții au citit Acatistul sau Paraclisul lui pentru a-i ajuta să se căsătorească cu persoana iubită.

Citește și – Sfânta Xenia ajută în căsătorie şi la găsirea unui loc de muncă

Cei care doresc să își întemeieze o familie se pot îndrepta cu încredere spre acest mare sfânt mijlocitor.

Rugăciunea trebuie citită cu multă sârguință, zi de zi, fără pauze.

Văzând strădania noastră, sfântul nu va pregeta să ne ajute.

Oricât de mult ne-am strădui într-o problemă, dacă adăugăm și rugăciune, lucrurile merg mult mai repede și mai bine.

Sfântul m-a ajutat să mă căsătoresc cu fata pe care o iubeam… 

Iată mărturia unui tânăr care s-a rugat foarte Sfântului Efrem să se căsătorească cu fata pe care o iubea în taină:

„Eram atât de fericit și totodată uimit că Sfântul face atâtea minuni cu mine, nevrednic de asemenea bucurii.

În toată această perioadă mă rugam enorm la Sfântul Efrem, cu lacrimi și tristețe îl chemam în ajutor, voiam din tot sufletul să mă căsătoresc cu fata de care eram îndrăgostit.

Atunci i-am promis că dacă mă va ajuta, voi face publice minunile și ajutorul său pentru mine, că voi pune numele său primului copil pe care o să-l avem și că îl voi alege ocrotitor al casei noastre”.

Cererea lui a fost zadarnică, nici rușinată. În ciuda faptului că fata respectivă nu se arăta deloc interesată de el, Sfântul Efrem a făcut o minune.

„La o lună și jumătate de când am început să fim prieteni am cerut-o în căsătorie pe Narcisa, iar în patru luni și jumătate […] ne-am cununat religios în fața lui Dumnezeu”.

Mult ajutor ne-a dăruit Sfântul Efrem, am luat examenul la cursul pe care îl urmasem, ne-a dăruit nașii pe care noi chiar ni-I dorisem și ne-am rugat să-i avem”.

Rugăciunea ne dă mai multă siguranță că dorința sau planul nostru este bineplăcut lui Dumnezeu sau folositor pentru mântuirea noastră.

Pentru că dacă ceea ce cerem este vătămător pentru noi sau alții, atunci Dumnezeu va rândui altceva pentru noi. Cu siguranță ceva mai bun.

Lucrurile se vor îndrepta de la sine spre un anumit făgaș, acela potrivit pentru noi.

Iată cât de important este să ne rugăm atunci când vrem să facem ceva sau avem o dorință arzătoare.

Căsătoria este o cruce și o mare taină. De aceea este important să facem acest pas cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Oricând putem face o alegere greșită.

Iar rugăciunea și mijlocirea sfinților ne pot păzi de o căsnicie nepotrivită.

Rugăciuni pentru căsătorie grabnică şi binecuvântată

Cuplurile se roagă Sfântului Efrem și pentru nașterea de prunci. Mulți din cei care nu pot avea copii au găsit un mare doctor și ajutător în el.

Astfel se explică și numărul mare de copii care au primit recent la Botez numele Sfântului Efrem.

Rugăciune pentru căsătorie către Sfântul Efrem

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tinerei care se rugase ție să poată întemeia o familie i-a spus în vis: „Te voi ajuta să fii alături de cel pe care îl vrei”. Și cuvântul tău s-a adeverit, căci tânărul pe care îl iubea a cerut-o și a luat-o de soție.

Știind aceasta, și văzând grabnicul tău ajutor, având și eu dorința de a purta crucea căsătoriei, te rog să mă ajuți să găsesc perechea potrivită, Sfinte Efrem, să fac alegerea cea bună, pentru ca nunta mea să fie binecuvântată de Dumnezeu.

De multe ori, ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii ori al desfrânării a lovit în poarta sufletului meu.

Ferește-mă, Sfinte, de tot răul; ferește-mă de o alegere greșită; ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă înșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească.

Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Luminează-mi mintea să nu alerg după averi pământești, ci să caut mai ales bogăția duhovnicească. Mintea mea este nepricepută și slabă, izbăvește-mă, Sfinte, cu rugăciunile tale, de neputințele care mă apasă.

Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. Luminează-mi mintea să alerg la spovedaniei ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină faptă.

Sfinte Efrem, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, dacă-mi este de folos spre mântuire să port crucea căsătoriei, să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă îmi este mai de folos să duc mai departe crucea singurătății, ajută-mă să rabd fără să cârtesc.

Iar de va fi voia lui Dumnezeu să ajung să îmi întemezi o familie, ajută-mă, Sfinte, aceasta să fie prilej pentru a mulțumi lui Dumnezeu în fiecare zi.

Și roagă-L pe Hristos Dumnezeu, ca la vreme potrivită, să-mi dăruiască copii credincioși și sănătoși, care să ducă o viață curată și sfântă. Amin”.

Citește și – Rugăciune pentru căsătorie 

Sursă articol: Se Întâmplă Minuni, Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat să mă căsătoresc: http://seintamplaminuni.blogspot.com/2015/05/sfantul-efrem-cel-nou-m-ajutat-sa-ma.html

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Ii multumesc Sfantului Efrem ca m-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul….m-a ajutat sa fiu cu cel pe Care il iubesc, m-a ajutat sa Imi gasesc un serviciu bun…Acum il rog in continuare sa Ma ajute in rezolvarea Unor probleme….Slava Tie, Sfinte Efrem!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.