Rugăciuni pentru căsătorie

Există câteva modele de rugăciuni pentru căsătorie pe care le pot rosti cei care își caută partenerul de viață sau l-au găsit și voiesc să-și unească destinele.

Cei care pornesc în viață cu rugăciune au mai mult spor și mai mult folos în tot ce fac.

Rugaciuni pentru casatorie

Rugaciuni pentru casatorie

De ce este importantă rugăciunea pentru căsătorie

Rugăciunea este importantă deoarece prin ea primim binecuvântarea lui Dumnezeu.

Când te străduiești să faci rugăciuni pentru ajutor la căsătorie, vei primi nu doar ajutorul lui Dumnezeu, ci și harul Lui ocrotitor.

În Acatistul Sfintei Xenia – care este folosit și ca rugăciune pentru căsătorie grabnică, la Icosul al 7-lea spune așa:

„Bucură-te, ceea ce ferești pe fecioarele cele binecinstitoare de căsătorii cu nelegiuiții”

Iată de ce este important să te rogi înainte de a face acest mare pas al cununiei.

Iubirea din tinerețe poate să fie oarbă și să nu facă cea mai bună alegere.

Citește și – Sfânta Xenia Ajută În Căsătorie şi La Găsirea Unui Loc De Muncă

Dumnezeu și sfinții îi pot păzi pe cei care se roagă de o căsătorie nepotrivită sau cu probleme.

Când vă rugați, cereți să aveți o căsnicie bună. Face rugăciune pentru căsătorie fericită și primiți cu inima deschisă ceea ce va rândui Dumnezeu pentru voi.

Nici o cerere, chiar dacă este bună, nu trebuie făcută cu insistență.

Nu vă învârtoșați inima dorind să primiți neapărat un răspuns

Alegeți un acatist pentru căsătorie, citiți-l zilnic o perioadă și Nu vă învârtoșa

Ce rugăciuni se spun pentru căsătorie

Așa cum spuneam la început, există modele de rugăciuni care se pot rosti în vederea căsătoriei. Există și sfinți care ajută în mod special în această problemă.

Citește și – Sfântul Mucenic Efrem cel Nou ajută la căsătorie

Sfânta Xenia, Sfântul Efrem cel Nou, Sfinții Petru și Fevronia, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Haralambie, Sfinții Ioachim și Ana sunt câteva exemple.

Rugăciuni pentru căsătorie

Doamne, Dumnezeul milostivirilor și a toată bunătatea, Cel ce împlinești cererile celor ce Te cheamă cu credință, ascultă și nevrednica mea rugăciune.

Doamne, în mâinile Tale este viața mea și fără de Tine nu pot să-mi împlinesc viața, nici să mă bucur cu adevărat de ea. Știind aceasta și dorind a mă căsători, Te rog, ajută-mi să-mi găsesc soțul (soția) rânduit (ă) de Tine, alături de care să-mi trăiesc viața pe care de la Tine o am și pentru care îți mulțumesc.

De multe ori, ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în sufletul meu. Cu toată tăria credinței vin la Tine, Doamne. Tu ești singura mea nădejde. Tu ești întărirea mea. Tu ești lumina vieții mele. Ajută-mă, Doamne, ajută-mă cum numai Tu mă poți ajuta. Ajută-mă să am și eu o familie bineplăcută Ție, o familie peste care să se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

Ferește-mă de rătăcirile minții, luminează-mă și mă înțelepțește să nu fac o alegere greșită. Ferește-mă de oameni care caută numai pe cele materiale și de cei atrași spre patimile desfrâului, beției și lenevirii.

Să nu mă înșele frumusețea trupului cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Doamne, Te rog să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să mă biruie patimile și poftele rele. Tu știi nepriceperea și mărginirea minții mele. Cu harul Tău izbăvește-mă de slăbiciunile pe care le am.

Iubitorule de oameni, vino în ajutorul meu și-mi dăruiește înțelepciune și dreaptă judecată, întărește-mi voința în bine și-mi curăță simțurile mele. Fă să râvnesc din tot sufletul să am o familie sfântă, întemeiată pe piatra credinței adevărate și a iubirii nefățarnice și curate, nesupusă plăcerilor lumii trecătoare, ca să-mi fie izvor de bucurii și de mântuire.

Nu mă lăsa, Doamne, să alerg după lucrurile înșelătoare cu care ne ademenește această lume, ci să caut iubirea pe care Tu ai binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii. Să-mi fie familia prilej a-Ți mulțumi în toate zilele vieții mele. La vreme potrivită, dăruiește-ne copii sănătoși și cinstiți, plini de darurile Duhului Sfânt, ca să ne umple casa de bucurii curate și sfinte.

Doamne, ajută-mă să înțeleg că nu trebuie să aștept totul numai de la Tine, ci că și eu sunt dator să fac ceea ce ține de mine: să mă rog Ție cu stăruință, zi de zi; să cercetez Sfânta Ta Biserică și să am încredere în învățătura și în rugăciunile ei; să mă spovedesc cât mai des, mărturisindu-mi fără fățărnicie și deplin păcatele și cu hotărâre să-mi îndrept greșelile, îndreptându-mi firea și călăuzindu-mă după înțelepciunea poruncilor dumnezeiești.

Ajută-mă, Doamne, ca prin simțirile și cuvintele mele, prin faptele și prin toată purtarea mea, să mă fac locaș bineplăcut Ție, pentru ca Tu să lucrezi mereu în sufletul meu. Că Tu ești Cârmuitorul vieții mele și Ție slavă înalț acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Sursă articol: Rugăciune pentru căsătorie, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas Stockholm, 2019, pp. 308-310

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.