Rugăciune pentru căsătorie

Această rugăciune pentru căsătorie aduce multă nădejde celor care caută un suflet cu care să viețuiască. Pentru a găsi un soț sau o soție bună, este trebuință de multă rugăciune.

Cum anume ajută rugăciunea? În primul rând, te ferește de o căsătorie nepotrivită. Persoana cu care vrei să te însoțești poate să nu fie „pentru tine”. De aceea este bine să ai un duhovnic care să te poată sfătui în această direcție.

Rugaciune pentru casatorie

Rugaciune pentru casatorie

În al doilea rând, prin rugăciune ceri să se facă voia lui Dumnezeu. Și dacă Dumnezeu îți scoate în cale pe cineva, poți trage nădejde că acea persoană este potrivită pentru tine.

Prin rugăciune poți afla voia lui Dumnezeu în multe privințe. Există tineri care nu știu pe ce cale să meargă. Unii vor și căsătorie și călugărie. Dacă de pildă te rogi mult pentru căsătorie și nu se schimbă nimic, poate că nu aceasta este rânduit pentru tine.

Citește și: Rugăciunea celor care doresc să își întemeieze o familie

Rugăciunea ne ajută să sporim în virtuți. Dacă suntem săraci în virtuți, crucea căsniciei și a familiei ne va părea foarte grea, uneori chiar insuportabilă. Însă cu cât sporim în dragoste, în răbdare, în îngăduință, în iertare, în dăruire și smerenie, cu atât mai mult vom fi capabili să întreținem o relație de dragoste.

Veți vedea ce frumos spune în rugăciunea de mai jos că femeia trebuie să fie împodobită nu cu bijuterii și frumuseți trupești, ci cu podoabele faptelor bune, cu podoaba curăției, a smereniei și a înțelepciunii. Pentru că patimile și viciile ne urâțesc și distrug relațiile dintre oameni.

Citește și: Rugăciune pentru căsătorie către Sfântul Efrem cel Nou

Rugăciunea nu trebuie să înceteze nici după ce ai găsit persoana potrivită pentru căsătorie. Dimpotrivă, ea trebuie înmulțită, pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu și ajutor în căsnicie.

Fără Dumnezeu nici o relație de dragoste nu poate dăinui, pentru că noi nu știm să iubim adevărat dacă nu am învăța această iubire de la El.

Iubirea pe care ne-o cere Dumnezeu este o iubire care oferă totul, se jertfește, nu caută ale sale, este lipsită de egoism și este capabilă să sufere și să rabde totul.

Citește și: Sfânta Xenia ajută la căsătorie şi la găsirea unui loc de muncă

Rugăciune pentru căsătorie

Atotbunule Doamne! Știu că fericirea mea cea mare stă în a Te iubi cu tot sufletul meu și cu toată inima mea, și în a împlini întru totul sfântă voia Ta. Așadar, Tu Însuți îndrumă, Dumnezeule, sufletul meu și umple inima mea: vreai să Îți plac doar Ție, fiindcă Tu ești Ziditorul meu și Dumnezeul meu.

Păzește-mă de trufie și de iubirea de sine: să mă împodobească priceperea, smerenia și curăția. Lenevirea Îți e urâtă și naște patimi. Tu dă-mi hărnicie și binecuvintează ostenelile mele.

Iar întrucât legea Ta poruncește ca oamenii să trăiască în căsnicie cinstită, adu-mă, Părinte Sfinte la această chemare sfințită de către Tine, fiindcă Tu ai zis: „Nu este bine ca omul să fie singur”. Și făcându-i lui femeia ca să-i fie ajutor, le-ai dat binecuvântare să crească, să se înmulțească și să umple pământul.

Auzi smerita mea rugăciune, care se înalță către Tine din adâncul inimii de fecioară: dă-mi soț cinstit și bine credincios, ca să Te preaslăvesc în dragoste și înțelegere împreună cu el pe Tine, Dumnezeul Cel milostiv, pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și: Rugăciune pentru ocrotirea celor căsătoriți

Sursă: Rugăciune pentru căsătorie, către Dumnezeu-Tatăl: https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciunea-fecioarei-pentru-maritis-catre-dumnezeu-tatal

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.