Când aveți necazuri, citiți Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”

Atât cât poate Fiul lui Dumnezeu cu puterea, atât poate Maica Domnului cu rugăciunea. Cererile pe care le înalță către Fiul ei nu rămân niciodată fără răspuns.

Cine poate număra mulțimea minunile pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu le săvârșește clipă de clipă?

Cititi Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic Ascultatoarea”

Cititi Paraclisul Maicii Domnului „Grabnic Ascultatoarea”: Preasfantafecioaramaria.wordpress.co

Prin fața chipului ei din sfintele icoane se perindă zilnic nenumărați bolnavi și suferinzi, oameni îngenuncheați de necazuri și încercări.

Și ea pe toți îi primește cu dragoste, ca o adevărată mamă ce nu poate refuza copilului ei nimic din cele ce el are nevoie.

Citește și – Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoarea – Făcătoare de Minuni

Icoana Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea” din Mănăstirea Dochiaru din Muntele Athos este foarte cunoscută pentru nenumăratele sale vindecări și minuni.

Ea s-a arătat ocrotitoare a familiilor bune și grabnic slobozitoare a femeilor care nu pot zămisli prunci.

Sfântul Efrem Katunakiotul din Muntele Athos îi îndemna pe toți cei care veneau la dânsul să se închine la această icoană și să roage cu credință înaintea ei.

„Mergi la „Grabnic-Ascultătoarea”, fă Paraclis și Ea îți va spune ce să faci!”

Citește și – Rugăciunea Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, foarte folositoare

Atât de mare este dragostea sfinților față de Maica Domnului, încât pe toți cei din necazuri îi povățuiau să alerge la mijlocirea ei.

„La chipul Maicii Dumnezeului nostru să alergăm cei în primejdii și-n scârbe, și din adâncuri, fraților, așa să-i strigăm: „Degrabă auzi-ne rugăciunea, Fecioară, cum îți e și numele „Grabnic-Ascultătoare”, că apărare tare te avem și la nevoie scăpare preagrabnică”.

Nimeni din cei ce aleargă la dânsa cu credință nu rămâne rușinat. Căci ea împlinește dorințele tuturor celor care i se roagă cu credință și durere mare.

Nimeni în această viață nu trebuie să își pună încrederea și nădejdea în propriile sale forțe, ci numai în Dumnezeu și în Maica Domnului.

De aceea și Sfântul Efrem Katunakiotul spunea că și sfinții își caută în ajutorul ei scăparea.

„Și noi, pe care harul Ei ne-a adunat la Athos, la ea ne ridicăm ochii de fiecare dată când ne înconjoară amețeala vieții și cântăm implorând-o:

„Nu avem noi, ticăloșii, robii tăi, altă scăpare afară de tine, pentru aceasta strigăm: „Scapă, Fecioară, din toată primejdia preasfântă mănăstirea ta și pe cei care vin cu evlavie”.

Orice rugăciune adresăm Maicii Domnului este folositoare. Orice canon, orice paraclis.

Ea aude plângerile celor îndurerați și dă mângâiere. Pe cei întristați îi veselește, pe cei deznădăjduiți îi ridică, pe cei bolnavi îi tămăduiește, după voia Domnului.

„Cine, Maică, în strâmtorări chematu-ți-a numele cel preaminunat și să nu-l fi auzit degrab, arătându-te Grabnic-Ascultătoarea lui?”

Când suntem strâmtorați de necazuri, să ne facem timp să ne rugăm ei. Este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a scăpa din problemele pe care le avem.

„Izvor de daruri, Grabnic-Ascultătoare, icoana ta arătatu-s-a lumii, din care iau pururi cei însetați, Fecioară”.

Oricine poate da mărturie de grabnicul ei ajutor. Nici un vrăjmaș nu poate sta înaintea puterii pe care i-a dat-o Dumnezeu.

Citește și – Acatistul Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare

De ea se înfricoșează diavolii, căci ea a născut pe Hristos Domnul, biruitorul morții și al iadului. De ea se îngrozesc puterile întunericului, căci ele nu pot suferi smerenia și curăția ei.

Surse articol:

1. Sfântul Efrem Katunakiotul, „Mergi la Grabnic-Ascultătoarea, fă paraclis și Ea îți va spune ce să faci!”, Doxologia: https://doxologia.ro/mergi-la-grabnic-ascultatoarea-fa-paraclis-ea-iti-va-spune-ce-sa-faci-sfantul-efrem-katunakiotul
2. Doxologia, Canon Paraclis la Icoana Stăpânei noastre de-Dumnezeu-Născătoarei și pururea-Fecioarei Maria, cea numită „Grabnic-Ascultătoarea”: https://doxologia.ro/canon-paraclis-la-icoana-stapanei-noastre-de-dumnezeu-nascatoarei-pururea-fecioarei-maria-cea-numita

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.