Tonic de primăvară din PĂPĂDIE și VIOLETE – curăță sângele, ficatul și tenul

Această rețetă de tonic de primăvară se bazează pe un amestec de plante aromatice vindecătoare infuzate în miere. infuzat în miere. Este ușor de preparat în casă și are zeci de utilizări practice. Mierea acționează ca un conservant natural care face ca acest tonic minunat să reziste și un an întreg.

Tonic Păpădie și Violete

Tonic Păpădie și Violete

Tonic din păpădie și violete – rețetă

Miere, păpădie și violete – sună ca un mix ingenios de primăvară pe care-l putem prepara în casă și folosi la nevoie.

INGREDIENTE

  flori de păpădie
  flori de violete (trei-frați-pătați)
  miere

PREPARARE

Rupe părțile verzi ale păpădiei, astfel încât să rămână doar petalele galbene ale florilor. Rupe tulpinile violetelor și păstrează doar florile. Introduce florile de păpădie și violete într-un borcan, și toarnă încet peste ele miere.

Amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a elimina bulele de aer. Închide borcanul ermetic și lasă-l la macerat 2 săptămâni într-un dulap, pentru a permite florilor să se infuzeze bine în miere.

După acest interval, trebuie să strecurăm maceratul. Pentru a face acest lucru, trebuie să punem maceratul la încălzit ușor, pe foc mic (nu trebuie să fiarbă, pentru a nu distruge proprietățile mierii).

Tonicul se poate lăsa/consuma cu tot cu flori.

UTILIZĂRI

Combinația dintre aceste plante naturale este eficientă în tratarea diverselor probleme: alergii, acnee, dureri în gât, detoxifiere sau curățarea tenului.

Alergii de sezon

Se ia 1 lingură de tonic pentru atenuarea simptomelor neplăcute cauzate de alergiile sezoniere. Se poate lua cu ceai.

Curățarea sângelui și ficatului

Se iau câte 1-2 linguri de tonic pe zi. Se poate consuma cu tot cu petalele florilor. Pentru o detoxifiere profundă a ficatului, se poate face un ceai din frunze de păpădie care se va bea zilnic cu o linguriță de tonic.

Spălarea feței

Tonicul de păpădie și violete nu este eficient numai pentru acnee, ci și pentru piele uscată, care se decojește. Se freacă fața cu un pic de tonic și apoi se clătește cu apă călduță. Seva păpădiei, aplicată direct pe piele poate ajuta la tratarea acneei.

Dureri în gât

Se ia o linguriță de tonic pentru calmarea durerilor în gât provocate de alergii sau răceli de primăvară.

Violete

Violete

Mierea este un aliment vindecător natural pentru foarte multe probleme de sănătate. calmează gâtul, inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori (asociat cu ulcerul gastric), ajută la tratarea acneei, arsurilor sau alergiilor. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca mierea să nu fie administrată copiilor sub vârsta de un an.

Întreaga păpădie este comestibilă. Păpădia este cunoscută din vechi timpuri ca un tonic hepatic extraordinar. Păpădia este utilizată în mod tradițional pentru dureri articulare, eczeme și ca un diuretic natural și curățitor al sângelui. Extractul de rădăcină de păpădie este astăzi cercetat pentru abilitățile sale anti-cancer. Florile de păpădie sunt bogate în vitamina C, beta-caroten și alte elemente nutritive. Consumul de păpădie nu este recomandat persoanelor cu calculi biliari sau care urmează un tratament cu diuretice.

Violetele, (Viola tricolor – L.) cunoscute în popor sub numele de panseluțe, Trei-frați-pătați sau viole, nu sunt numai niște flori cu nuanțe încântătoare la vedere. Tulpinile, florile și frunzele violetelor sunt utilizate în mod tradițional pentru diferite boli cronice, cum este cancerul sau boala fibrochistică a sânului. Violetele sunt utile mai ales în calmarea iritațiilor pielii. Studiile au arătat că această plantă ar putea fi benefică pentru o gamă largă de afecțiuni: de la acnee, eczeme și psoriazis, până la dureri în gât, tuse convulsivă, astm, bronșită, oreion, mastită, infecții urinare, boli limfatice, varice, dureri de cap. În doze mari, consumul de violete poate acționa ca un laxativ.și febră.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. florile sunt panselute,sau si-au schimbat numele?cele din poza….

  2. Da, au mai multe denumiri: violete, viole, trei-frați-pătați sau panseluțe. Articolul este despre soiul Viola tricolor – L. Toate au aceeași culoare galbenă-albă-violetă.

  3. trei-frati-patati sunt de fapt toporasii de primavara.da,sunt un soi de panselute dar varianta salbatica nu cea modificata genetic

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.