1 BANANĂ pe zi – medicament natural pentru sănătatea INIMII și a VASELOR de SÂNGE (studii)

Bananele sunt deosebit de importante pentru persoanele care suferă de boli cardiace, deoarece au efecte vasodilatatoare și au un raport potasiu-sodiu excelent. O singură banană ne poate oferi 467 mg de potasiu, și doar 1 mg de sodiu.

Potasiul este un mineral important pentru reglarea tensiunii arteriale și controlul ritmului cardiac. Studiile au arătat că potasiul reduce riscul de hipertensiune arterială cu 46%.

clatite cu banane

Într-un studiu japonez, aportul de potasiu a fost invers asociat cu mortalitatea din cauza bolilor de inimă coronariene și a bolilor cardiovasculare totale. Aceste beneficii au fost remarcate mai mult la femei decât la bărbați. Pe de altă parte, aportul de sodiu a fost asociat cu mortalitatea din cauza accidentului vascular, accidentului ischemic și bolile cardiovasculare totale.

Bananele acționează ca niște vasodilatatoare, având un efect de relaxare asupra arterelor și a venelor, îmbunătățind circulația sângelui și funcția organelor printr-o mai bună oxigenare a lor.

Studiile efectuate în vivo au arătat că bananele inhibă cristalizarea colesterolului, apariția aterosclerozei și evenimentele cardiace asociate acesteia, precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Bananele mai conțin un mineral esențial pentru sănătatea inimii: magneziu. Acesta acționează ca un tonic și asupra oaselor. Și cantitatea mare de fibre din banane ajută sistemul cardiovascular prin eliminarea excesului de colesterol din artere și vasele de sânge.

Un studiu pilot a arătat că o banană pe zi are beneficii asupra persoanelor cu un nivel mare de colesterol, și nu îi afectează pe bolnavii de diabet. Din contră, după consumul bananei, nivelul lipidelor și a glucozei post-prandiale au scăzut semnificativ.

Bananele conțin amidon rezistent, o substanță care nu este digerată, ci care ajunge direct în colon, unde hrănește bacteriile intestinale bune. La persoanele cu sindrom metabolic, bananele cresc senzația de sațietate și scad nivelul de zahăr din sânge după o masă, reduc rezistența la insulină și îmbunătățesc sănătatea colonului.

Persoanele obeze cu diabet care au primit câte 24 g de amidon din banane timp de o lună au pierdut în greutate peste 1 kilogram și au avut o îmbunătățire a sensibilității la insulină.

Surse articol:
1. https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/banana.html
2. http://www.pubmedhouse.com/journals/ms/articles/PMHID1049full.html
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25651610
4. http://ajcn.nutrition.org/content/88/1/195.abstract
5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20536509

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Dar daca consun 600g zilnic la masa de la ora 11este ok?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.