Detoxifierea Organismului: 4 Plante Pentru Ficat, Sânge, Colon şi Rinichi!

Lumea plantelor este o fabrică în care în fiecare clipă se ţese sănătate şi viaţă pentru noi cei poluaţi cu tot felul de toxine şi idei. Florile, fructele şi plantele medicinale au primit această poruncă de la Dumnezeu de a ne desfăta cu aromele, culorile şi parfumurile lor şi să ne fie medici atunci când ne îmbolnăvim.

Foarte multe probleme de sănătate apar atunci când organismul nostru este încărcat de toxine. Neeliminate la timp, aceste impurităţi creează tot felul de tulburări şi afecţiuni: depresive, respiratorii sau digestive. Va prezentam niste remedii pentru detoxifierea organismului

Detoxifierea Organismului: 4 Plante Pentru Ficat, Sânge, Colon şi Rinichi!

Curăţarea Sângelui – Cu Urzică

Urzica este o plantă medicinală completă. Conţine clorofilă şi multe alte substanţe terapuetice cu efecte depurative excepţionale. Cura cu urzică ajută la purificarea sângelui de toxine, combate influenţa radicalilor liberi, stimulează producerea globulelor roşii, albe şi trombocitelor. Ceaiul şi sucul de urzică sunt leacuri alternative pentru tratarea anemiei feriprive şi auto-imună, hemoragii interne, sechele post-hemoragice, tulburări de coagulare a sângelui sau leucemie.

Se recomandă sucul de urzică, preparat dintr-o mână de frunze de urzică tăiate, mixate electric timp de 3 minute cu trei sferturi de pahar de apă. Sucul se lasă la repausat timp de 15 minute, apoi se filtrează prin tifon. Se va obţine un pahar de suc verde, care se va bea în totalitate dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru o detoxifiere a sângelui mai rapidă şi puternică, se pot bea şi 2 pahare de suc de urzică: unul dimineaţa, altul seara.

Atenţie! Sucul de urzică (doar proaspăt) trebuie consumat cu prudenţă de cei afectaţi de colită de fermentaţie.

Detoxifierea Ficatului şi Bilei – Cu Păpădie

Păpădia se află în topul celor mai sănătoase plante de pe terra, cu efecte detoxifiante de excepţie. Tulpina şi frunzele păpădie sunt bogate în substanţe amare, fitohormoni şi enzime, cu rol în curăţarea ficatului plin de toxine. Mai mult, păpădia are capacitatea de a stimula regenerarea celuleor hepatice şi de a tonifia funcţiile ficatului. Acest remediu stimulează şi secreţia de bilă, ajutând la eliminarea deşeurilor stocate în acest organ. Consumul de păpădie tratează digestia leneşă, îmbunătăţind funcţia întregului aparat digestiv.

Se recomandă consumul a câte 10 frunze de păpădie proaspăt culese, de 2-3 ori pe zi. Se consumă de regulă cu 10 minute înainte de masă. Cura durează 14 zile. Este bine ca păpădiile să nu fie înflorite în timpul culesului.

Atenţie! Cura cu păpădie poate afecta pe cei care au probleme cu stomacul sau pe cei supraponderali. De aceea se recomandă consumul cu precauţie.

Detoxifierea Rinichilor – Cu Ridichi

Rădăcina ridichilor se dovedeşte a fi un medicament senzaţional pentru rinichi. Conţine substanţe cu efect diuretice şi antibiotice, care combat infecţiile renale şi ajută la vindecare lor. Ridichea ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi şi calculilor biliari, ajutând la eliminarea nisipului şi a apei prin urină. Combate în acelaşi timp inflamaţii ale prostatei. Cura cu ridichi tratează cistita cronică şi nefrita.

Se recomandă consumul de câte 5 ridichi medii pe zi. Se pot adăuga în salate de crudităţi, cu ulei de măsline, pătrunjel şi oţet de mere. Cura cu ridichi durează 12 zile. Pentru tratarea afecţiunilor renale cronice şi acute se poate bea câte o jumătate de pahar de suc de ridichi proaspăt stors prin storcătorul electric.

Detoxifierea colonului şi stomacului – Cu Grâu Verde

Grâul înverzit este un miracol de sănătate. Mai exact, sucul conţinut de această iarbă este bogat în minerale, vitamine şi enzime cu rol în vindecare tubului digestiv. Cura cu suc de grâu verde repară şi regenerează leziunile stomacului, calmează durerile şi reglează procesul digestiv. Este recomandată în caz de ulcer, gastrită hiperacidă, colita de putrefacţie. Sucul verde va elimina cu uşurinţă reziduurile din colon. Se pot folosi şi mlădiţe de grâu pentru tratarea enteritei sau a colonului iritabil.

Se recomandă consumul a unui sfert de pahar de suc de grâu verde, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Cura cu suc de grâu verde durează 10—21 de zile, şi se poate relua după o pauză de câteva luni.

Dacă aveţi posibilitatea, puteţi cultiva grâu verde în ghiveci, folosind următoarele ingrediente: un strat de 2-3 cm de pământ fertile de flori şi boabe de grâu de la magazinele naturiste, plantate una lângă alta, des. Ghiveciul se va aşeza la soare şi se va uda la 2-4 zile. În 14 veţi putea deja recolta tulpinile. Acestea se vor toca prin maşina de tocat carne şi se obţine astfel minunatul suc de grâu verde.

1 comentariu

  1. Interesante .Multumim.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.