Colon Iritabil – Simptome Cauze şi Tratamente Naturiste

Sindromul colonului iritabil se defineşte printr-o dereglare a funcţiei digestive pe o durată de câteva luni. Există momente de constipaţie, urmate de perioade de diaree cu mai multe scaune pe zi.

colon iritabil tratamente naturiste

Apare mai ales la persoanele care au fost diagnosticate cu boli gastroeterologice. Procentul celor care suferă de sindromul colonului iritabil este în creştere, incidenţa fiind mai mare la femei. Există foarte multe cazuri în care persoanele afectate consideră simptomele pe care le resimt simptome banale, asociate unei tulburări digestive normale, de aceea nu se prezintă la medic.

Colon iritabil –  Simptome 

– Distensie, dureri abdominale, crampe, spasme, mişcări abdominale dureroase
– Scaune neregulate
– Constipaţie – cu dificultate de eliminare, urmată de diaree
– Fecalele conţin mucus
– Balonare, senzaţia de stomac plin, dureri de spate, dureri de cap
– Gust neplăcut în gură

Colon iritabil –  Cauze 

Stresul psihologic contribuie la apariţia şi chiar agravarea simptomelor de colon iritabil. Contracţia muşchilor intestinali se află în strânsă legătură cu sistemul nervos şi hormonal. Poate fi vorba despre o infecţie cu bacterii la nivelul tractului gastrointestinal, sau despre o ingerare excesivă sau pe termen lung de antibiotice, fapt care perturbă flora microbiană.

Se recomandă eliminarea completă a băuturilor alcoolice, alimentelor grase, cafelei, prăjelilor şi laptelui din dieta persoanelor afectate de colon iritabil.

Tratamente naturiste colon iritabil

• Dimineaţa, se iau câte 40 de picături de tinctură de propolis diluate în 100 ml de apă călduţă. Este un remediu recomandat doar persoanelor mature (40-50 de ani)
• După 30 de minute, se ia o lingură de gel aloe vera diluat într-o cană de ceai de coada-şoricelului.
• După 30 de minute se ia micul dejun.
• Pe durata tratamentului cu aloe vera gel se beau 2 litri de lichide pe zi.
• Înainte de masa de prânz şi de cină, se ia din nou câte o linguriţă de gel aloe vera pentru dispariţia durerilor
• Sau se pot lua câte 6 înghiţituri de macerat de rădăcină de obligeană, diluat în apă – o lingură de macerat la 250 ml de apă. Se ia câte o gură înainte şi după masă. Asta până la procurarea gelului de aloe vera.
• Un flacon de gel aloe vera are un litru. Se începe cu câte o lingură pe zi, timp de 14 zile, apoi câte 2 linguri pe zi timp de 7 zile. După aceea, se iau câte 3 linguri pe zi, până la vindecare. Un litru de aloe gel este suficient pentru un tratament de o lună de zile.
• Tinctură de gălbenele sau de lavandă (în funcţie de cauză)
• Produsul naturist Redigest
• Produsul naturist Phyto-Enterol

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.