Ceaiul de păpădie curăţă ficatul, bila şi rinichii

Păpădia este un foarte bun detoxifiant, diuretic şi stimulator la nivel hepato-biliar. 

Subţiază sângele, arde depunerile de grăsime din stomac şi regenerează ficatul bolnav.

Ceaiul de păpădie curăţă ficatul, bila şi rinichii

Ceaiul de păpădie curăţă ficatul, bila şi rinichii

Ceai de păpădie – proprietăți 

Păpădia este una din cele mai banale plante care cresc pe lângă noi.

Se foloseşte întreaga plantă, de la flori și frunze, până la tulpini și rădăcină. Conţine provitamina A, substanţă care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

În frunzele de păpădie s-au descoperit cantităţi semnificative de calciu, fier, potasiu, mangan şi siliciu.

Conţinutul de vitamine din complexul B face ca păpădia să fie un leac bun pentru anemii şi infecţii.

Datorită vitaminelor C, D şi K, păpădia este un remediu minunat pentru hepatite.

Beneficiile ceaiului de păpădie

Ceaiul de păpădie pune în mişcare tranzitul intestinal şi organele care se ocupă cu eliminarea toxinelor.

Iată mai multe beneficii ale ceaiului de păpădie:

• elimină surplusul de apă din corp
• combate indigestia, diareea, constipaţia cronică şi crampele intestinale
• ameliorează gastrita hipoacidă și dischinezia biliară
• scade glicemia şi ameliorează diabetul zaharat – se foloseşte planta uscată
• ajută la tratarea hepatitelor
• este utilă în cancerul de sân
• creşte imunitatea împotriva infecţiilor
• ajută în acnee, alergii ale pielii, eczeme infecţioase şi psoriazis
• ameliorează durerile reumatice
• îmbunătăţeşte circulaţia sangvină
• scade tensiunea arterială
• elimină nisipul şi pietrele la rinichi

Cum se prepară ceaiul de păpădie

 

Infuzia se poate prepara din 4-10 g de frunze uscate de păpădi şi 150 ml de apă fierbinte. Se lasă 5-10 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Decoctul de rădăcină de păpădie se prepară din 3-5 g de rădăcină de plantă la o cană de apă. Se fierbe 5-10 minute, şi se consumă de 3 ori pe zi.

Sucul de păpădie ajută la îmbunătăţirea vederii şi tratarea afecţiunilor oculare.

Cafeaua din rădăcina de păpădie (preparată prin uscarea rădăcinilor la cuptor şi râşniţarea lor) este bună în problemele digestive.

Vezi si Precauții și contraindicații la consumul de păpădie

Precauţii

Persoanele alergice la margarete şi cicoare pot manifesta o sensibilitate şi la ceaiul de păpădie.

Păpădia nu este indicată celor care suferă de calculi biliari.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]