Precauții și contraindicații la consumul de PĂPĂDIE

Păpădia are proprietăți terapeutice puternice, din acest motiv este bine să știți care sunt contraindicațiile și precauțiile la administrarea acestei plante, mai ales dacă urmați un tratament medicamentos sau suferiți de o afecțiune gravă.

Păpădia este considerată o plantă sigură pentru consum. Cu toate acestea, unele persoane pot dezvolta reacții alergice la atingerea acestei plante, sau la ingerarea ei (ulcerații la nivelul gurii).

Păpădie - Contraindicații

Păpădie – Contraindicații

Este indicat să evitați utilizarea păpădiei dacă vă știți alergic la crizanteme, margarete, mușețel, gălbenele sau coada-șoricelului.

La unele persoane, păpădia poate crește acidul stomacal, cauzând astfel arsuri gastrice. Poate produce inclusiv iritații la nivelul pielii.

Cea mai importantă avertizare este în cazul persoanele care au probleme cu rinichii sau cu vezica biliară. Inclusiv cei care au calculi biliari trebuie să consulte medicul înainte de a o folosi în scop culinar sau terapeutic

Frunzele de păpădie au efecte diuretice și depurative puternice, și pot favoriza eliminarea medicamentelor mult mai rapid din corp. Din acest motiv sunt contraindicate persoanelor care au de luat un tratament prescris de medic.

Este de asemenea contraindicată persoanelor care iau diuretice (medicamente sau plante), deoarece păpădia stimulează producția de urină și poate produce tulburări ale echilibrului electrolitic (calciu, magneziu, sodiu, potasiu și clor).

Mai mult, păpădia poate interacționa cu unele medicamente care sunt metabolizate de ficat.

Datorită faptului că crește acidul din stomac, păpădia poate reduce eficiența medicamentelor antiacide.

Păpădia crește riscul de sângerări, mai ales dacă se iau în paralel medicamente pentru subțierea sângelui, precum aspirină, warfarină (Coumadină), clopidogrel (Plavix) sau alte anticoagulante și antiplatchetare.

Studiile realizate pe animale au arătat că păpădia poate agrava efectele secundare ale litiului, un medicament utilizat pentru tratarea tulburării bipolare.

Păpădia are efecte hipoglicemiante, de aceea trebuie consumată cu precauție de către persoanele care iau medicamente pentru diabet. Verificați constant nivelul glicemiei pentru ca acesta să nu scadă sub valoarea normală.

Indiferent dacă luați sau nu medicamente, cel mai bine este să consultați medicul înainte de a folosi păpădia ca remediu.

Atenție, păpădia trebuie culeasă doar din zone nepoluate. Pentru consum sau prepararea de remedii, se folosesc doar frunzele tinere, nu și cele bătrâne.

Sursă articol: http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/dandelion

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. In necunostinta de cauza, am consumat papadie (ca pe spanac,urzici,stevie)si nu am avut reactii adverse !Multumesc pentru informatii!

  2. Cititi ” Sanatate din farmacia Domnului” Maria Treben pt informatii complete

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.