Ai o plantă ALOE VERA în casă? Află la ce o poți folosi!

Un ghiveci cu aloe vera ar trebui prețuit ca o adevărată farmacie a casei. Dacă deschidem o frunză de aloe vom descoperi în interior un gel plin cu vitamine și proprietăți antiinflamatorii, care ne pot servi ca remediu pentru foarte multe probleme de sănătate, de la înțepături de insecte până la răni, arsuri și infecții ale pielii.

Gel Aloe Vera

Gel Aloe Vera

Înțepături de insecte

Vă perpeliți din cauza mușcăturilor de țânțari într-o noapte fierbinte de vară? Aplicați puțin gel de aloe vera pe locurile afectate, pentru a scăpa de mâncărimi și pentru a stopa dorința de a vă scărpina până la iritare. Gelul de aloe vera poate fi folosit ca un remediu natural inclusiv pentru dermatita cauzată de iedera otrăvitoare.

 Demachiant natural

Dacă aveți nevoie de un demachiant natural care să nu irite pielea și să fie și ieftin, folosiți o combinație de apă de aloe vera și ulei de măsline. Această soluție curăță pielea, și totodată o hidratează și o întinerește. Apa de aloe vera se poate găsi la magazinele naturiste.

 Arsuri solare

Gelul de aloe vera acționează ca un calmant natural pentru pielea inflamată sau arsă de soare. Proprietățile sale răcoritoare fac bine pielii, iar puterile sale de umidificare ajută la prevenirea cojirii pielii și la accelerarea procesului de vindecare.

 Tratament pentru față

Aloe vera are un beneficiu extrem de important pentru industria cosmetică: menține umiditatea pielii. Această proprietate este benefică pentru tot corpul, dar mai ales pentru ten, deoarece nu lasă un aspect uleios sau unsuros pe față. Aloe are de asemenea efecte antiinflamatorii, prin care ajută la tratarea acneei și a semnelor sau cicatricilor lăsate de aceasta.

 Balsam de păr

În loc să dați bani pe produsele scumpe din comerț care conțin foarte multe substanțe chimice, stoarceți puțin gel de la o plantă de aloe vera în palme și masați ușor părul. Lăsați să acționeze 5 minute, apoi clătiți cu apă. Părul va căpăta o textură moale, fină, și un aspect natural, strălucitor. Lăsați gelul să acționeze 30 de minute dacă vreți să scăpați de mătreață, sau să stimulați creșterea părului.

 Gel pentru bărbierit

Întrucât aloe vera este o plantă extrem de hidratantă, experții o recomandă inclusiv bărbaților, pentru a o folosi ca o alternativă naturală pentru gelurile de bărbierit convenționale. Gelul de aloe vera ajută aparatul de ras să meargă mult mai fin, prevenind astfel tăieturile și rănile. În plus, gelul de aloe vera face pielea fină și previne uscarea ei.

♣ Alte utilizări

• Herpes
• Piciorul de atlet
• Reacții alergice ale pielii, iritații, umflături
• Piele uscată
• Acnee, coșuri
• Psoriazis
• Vergeturi
• Rozacee
• Negi
• Riduri, piele îmbătrânită
• Eczeme
• Pete negre, pigmentare
• Creșterea părului
• Iritații vaginale minore

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


10 comentarii

  1. Sint mai multe soiuri…..e buna oricare?

  2. Pentru ca planta aloe vera sa fie curativa ..trebuie sa aiba cel putin 7 ani, deci frunzele foarte mari ajuta…imi permit sa spun asta pentru ca am studiat o foi

  3. a m studiat o …scuze …foarte mult sunt naturopata…locuiesc in Mexic si aici se gaseste foarte usor …este un elexir pentru foarte multe boli..

  4. atentie prima data cand folositi deoarece unele persoane au o reactie alergica la aceasta planta. testati intai pe zone mici pe o zona sensibila ca partea interioara a antebratului si observati daca nu cumva pielea se irita, ustura, etc.

  5. familia mea, prietenii mei, multe, multe cunostinte si eu, bineinteles folosim de mult timp aloe ( produsele Forever Living Products), dar nici macar unul nu a facut alergie… dimpotriva se foloseste impotriva alergiilor…

  6. Am inteles daca o am in casa ma duc sa cumpar de la plafar preparate din aloe vera credeam ca ne spuneti cum se poate folosi cea din casa.

  7. super planta! nu mi lipseste din casa!

  8. baldean petru

    Eu locuiesc an spania Canarias aici ai foarte multa aloe vera e foarte buna

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.