Fructele de soc – „pilulele” pădurii pentru imunitate, gripă, răceli, dezintoxicare, diabet, vase de sânge

Fructele de soc surclasează florile în ceea ce privește beneficiile lor medicinale. Acestea au un conținut fabulos de antioxidanți.

Botanistul Yarrow Willard prezintă pe scurt câteva proprietăți principale ale fructelor de soc într-un clip pe canalul său de Youtube.

Fructele de soc – „pilulele” padurii pentru imunitate, gripa, raceli, dezintoxicare, diabet

Fructe de soc: Herbal Jedi

De la soc se folosesc doar florile și fructele – care se coc la sfârșitul verii. Celelalte componente ale arbustului sunt toxice.

Fructele de soc – medicamente ale naturii

Socul este una din cele mai populare plante medicinale din fitoterapia occidentală. Reputația de panaceu a fructelor sale se datorează concentrației mari de antioxidanți.

Conțin cantități generoase de bioflavonoide și polifenoli. Acești compuși au un rol important în protejarea organismului împotriva bolilor și îmbătrânirii premature.

Prin contracararea radicalilor liberi și a stresului oxidativ produs de aceste molecule, antioxidanții ajută la menținerea sănătății corpului.

Yarrow Willard spune că substanțele din fructele de soc susțin elasticitatea și tonusul pielii. Sunt utile în alergii și boli inflamatorii.

Detoxifiante puternice

Botanistul le consideră un protector natural prin faptul că ajută organismul să elimine materiile nefolositoare.

Fructele de soc împing practic toxinele și patogenii în afara corpului. Sunt un excelent detoxifiant. Având proprietăți diaforetice, induc transpirația.

Ele contribuie la curățarea corpului de toxine și prin acțiunea lor diuretică și laxativă.

Fiind un bun expectorant, fructele de soc ne ajută să eliminăm mucusul acumulat în plămâni și tractul respirator.

Imunostimulatoare forte 

Are efecte profunde asupra sistemului imunitar. De fapt, este unul din cele mai potente antivirale cunoscute”.

Studiile le-au demonstrat eficacitatea împotriva infecțiilor virale. Fructele de soc au fost testate în comparație cu vaccinurile antigripale.

În unele cazuri, siropul de fructe de soc s-a dovedit superior vaccinurilor în ceea ce privește eliminarea virusurilor gripale.

Efecte antivirale comparabile cu vaccinurile

Yarrow Willard spune că fructele de soc marchează virusul, astfel încât sistemul imunitar să îl identifice mai ușor.

Acțiunea lor merge și mai departe. Compușii din fructele de soc determină sistemul imunitar să producă anticorpi care împiedică pătrunderea virusului în ARN-ul celulei.

Mai mult decât atât, fructele de soc creează un înveliș pentru celule care împiedică și mai mult accesul virusului în interior.

Fructele de soc nu distrug direct virusurile, ci ajută sistemul imunitar să facă asta mai eficient.

Nu fac ele treaba, ci mai degrabă semnalizează sistemul imunitar să depisteze virusurile și să le împiedice acțiunea în corp.

Fructele de soc nu doar optimizează activitatea sistemului imunitar, ci ajută și la modularea funcțiilor acestuia.

Beneficii pentru plămâni, vasele de sânge, diabet

Dacă întorci pălăria cu fructe de soc poți vedea că seamănă puțin cu plămânii și cu vasele mici de sânge.

Nu în mod întâmplător aceste fructe au o afinitate pentru plămâni și capilare.

Compușii antioxidanți și antiinflamatori susțin circulația și sănătatea inimii. Pot fi consumate și de către diabetici, deoarece ajută la reglarea zahărului din sânge.

Fructele de soc au beneficii și pentru țesuturile dense, precum rinichii și ficatul.

Când și cum se culeg fructele de soc

Fructele de soc sunt sigure pentru consum doar atunci când s-au copt bine. Acestea trebuie culese când bobițele au ajuns la maturitate și au o culoare neagră sau violet închis.

Codițele au un punct de unde se rup foarte ușor, prin îndoire. Se recoltează pălăria cu fructe, dar se colectează doar bobițele. Acestea se desprind ușor de pe crengi cu ajutorul unei furculițe. Țineți pălăria deasupra unui coș/bol și treceți cu furculița printre crenguțe. Fructele vor cădea singure, fără să vă pătați pe mâini.

Tulpinile, ramurile, crengile, frunzele și scoarța de soc sunt otrăvitoare și nu trebuie ingerate.

Bobițele de soc se pot folosi proaspete sau se lasă la uscat. Din ele se pot face sirop, tinctură, ceaiuri.

Cum se face siropul de fructe de soc – rețetă

Botanistul Yarrow Willard preferă siropul decât tinctura deoarece este mai plăcut la gust.

Siropul de fructe de soc, ca și suport imunitar, este unul din remediile mele preferate”.

Ingrediente

  • 2 părți de ceai de fructe de soc
  • 1 parte de miere
  • 1 parte de brandy

Mod de preparare

Se pun 6-7 părți apă cu 1 parte de fructe de soc la fiert într-o crăticioară. Fructele pot fi proaspete sau uscate.

Acestea se fierb la foc mic până când lichidul scade foarte mult și rămân doar 1-2 părți de apă.

Decoctul de soc trebuie să fie cât mai concentrat. Adăugați apoi mierea și alcoolul și amestecați.

Alcoolul ajută la conservarea siropului și împiedică fermentarea acestuia. Brandy-ul este cel mai bun deoarece la deschiderea plămânilor și potențează efectul expectorant al socului.

Filtrați siropul și păstrați-l în sticle de sticlă.

Siropul de soc are proprietăți imunostimulatoare, antivirale, expectorante și antioxidante.

În siropul de soc se pot adăuga și alte ingrediente antivirale, precum ghimbir, scorțișoară sau cuișoare.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre fructele de soc:

Sirop din fructe de soc și ghimbir – cel mai puternic medicament antiviral natural!
La ce putem folosi fructele de soc – rețete naturiste de vindecare
Fructele de soc combat 10 tulpini de virusuri gripale, inclusiv Coronavius
Tinctura de fructe de soc te ajută să slăbești  (cum se face cura)

Sursă articol: Herbal Jedi, Elderberry medicine: https://www.youtube.com/watch?v=iYDvHs3f0bo&ab_channel=HerbalJedi

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.