Urzica fortifică oasele și reduce bufeurile la menopauză

Fitoterapeuții din întreaga lume folosesc și prescriu urzica atât ca plantă medicinală, cât și pentru proprietățile sale nutritive.

Urzicile se remarcă prin conținutul bogat în proteine, fibre, vitamine, minerale, fitonutrienți și antioxidanți.

Urzica fortifica oasele si reduce bufeurile la menopauza

Urzica fortifica oasele si reduce bufeurile la menopauza: Flicker

Urzicile curăță și fortifică organismul

Ajută nu doar la hrănirea organismului, ci și la curățarea și revigorarea acestuia. Urzica susține organele detoxifiante ale corpului și mărește nivelul de energie.

Purifică sângele și ajută la producția de globule roșii de sânge. Este benefică împotriva alergiilor de sezon și împotriva anemiei.

Întăresc oasele, dinții, părul și unghiile 

Botanista Rosalee de la Foret spune despre urzici că fortifică părul, unghiile, dinții și oasele. Sunt minunate pentru femei, în toate etapele vieții, dar mai ales la menopauză.

Citește și – Urzica este benefică pentru femei în toate etapele vieții

Femeile care traversează această perioadă de tranziție din viața lor pot găsi un sprijin și un tonic excelentă în urzică.

Urzica previne osteopenia și osteoporoza

Urzica este considerată una din cele mai bogate surse de minerale dintre alimentele vegetale. Conține calciu, magneziu, managan, proteine, vitamina K și alți compuși care susțin sănătatea oaselor.

Scăderea estrogenului la menopauză aduce cu sine slăbirea oaselor și diminuarea masei osoase. Poate fi consumată pentru prevenirea osteopeniei și osteoporozei.

Reduce oboseala și moleșeala. Inclusiv femeile însărcinate pot alege urzica pentru a-și crește nivelul de fier în locul suplimentelor sintetice.

Reduce bufeurile la menopauză

Rosalee spune că urzica atenuează valurile de căldură specifice perioadei de menopauză.

Un studiu publicat în jurnalul „Complementary Therapies in Medicine” în 2019 a demonstrat acest lucru. Cercetarea a fost realizată pe 68 de femei post-menopauzale cu vârsta de 45-60 de ani, care aveau cel puțin 20 de bufeuri pe săptămână.

Timp de 7 săptămâni au primit diverse tratamente. La participantele care au primit suplimente cu urzică (450 mg/zi), bufeurile au scăzut cu 20%. La participantele care au primit ședințe de acupunctură, bufeurile au fost reduse cu 19%.

Urzica a fost cea mai eficientă. Aceasta a redus bufeurile și a îmbunătățit calitatea viețeii mai eficient decât acupunctura și decât placebo.

Citește și – Urzica moartă albă – planta bolilor genito-urinare

Urzica rehidratează țesutul vaginal. Este benefică și în alte probleme hormonale, precum sindromul ovarelorpolichistice.

Moduri de utilizare

Urzica poate fi consumată ca atare, în salate sau tocănițe. Poate fi administrată sub formă de ceai, capsule sau tincturi.

Pentru a beneficia de calitățile nutriționale ale urzicii, aceasta trebuie lăsată la infuzat 4-8 ore într-un borcan cu apă caldă. Găsiți rețeta AICI.

Dacă aveți probleme cu glicemia sau cu greutatea corporală, puteți folosi oțetul de urzici. Rețeta este în ACEST ARTICOL.

Surse articol:

1. Herbs with Rosaelee, Stinging nettle benefits: side effects of stinging nettle: https://www.youtube.com/watch?v=jsEc0YfEu6A&ab_channel=HerbsWithRosalee
2. Kargozar R, Salari R, Jarahi L, Yousefi M, Pourhoseini SA, Sahebkar-Khorasani M, Azizi H. Urtica dioica in comparison with placebo and acupuncture: A new possibility for menopausal hot flashes: A randomized clinical trial. Complement Ther Med. 2019 Jun;44:166-173. doi: 10.1016/j.ctim.2019.04.003. Epub 2019 Apr 4. PMID: 31126551.
3. Ryan Wade, Nettle root and women’s hormonal health: https://www.rawforestfoods.com/blog/nettle-root-and-womens-hormonal-health/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.