Chimenul negru – planta biblică ce luptă cu virusurile și crește rapid imunitatea

Articol bazat pe studii științifice

Chimenul negru (Nigella sativa), cunoscut și sub denumirea de „negrilică”, este considerată un panaceu încă din vechime.

Oamenii credeau că poate să vindece orice boală, mai puțin moartea.

Chimenul negru – planta biblica ce lupta cu virusurile si creste rapid imunitatea

Chimenul negru – planta biblica ce lupta cu virusurile si creste rapid imunitatea: Philipp Alexander

Chimenul negru – beneficii și proprietăți

Studiile recente au arătat că negrilica are abilități vindecătoare uriașe și multiple. Compusul său principal se numește „timoquinonă”.

Acesta are puternice efecte antioxidante. S-a dovedit eficient în nenumărate boli, precum cancer, diabet, boli de rinichi, astm, complicații cardiovasculare.

Citește și – Uleiul de chimen negru – un protector uimitor împotriva bolilor

Combate aproape toate tipurile de cancer, de la cancerul pulmonar, mamar, hepatic, renal și cervical, până la cancerul prostatei, pielii și sângelui.

Chimenul negru are activități antivirale puternice

În pandemia de COVID-19, timoquinona a fost testată cu succes împotriva virusului SARS-CoV2.

A demonstrat activități antivirale, antiinflamatoare, anticoagulante, imunomodulatoare, bronhodilatatoare, antihistaminice, antitusive, antipiretice și analgezice.

Studiile au arătat că negrilica inhibă diverse tipuri de virusuri:

• hepatita C
• HIV
• citomegalovirusul la animale
• gripa aviară
• SARS-CoV2

Cercetătorii sunt de părere că chimenul negru luptă împotriva virusurilor prin creșterea nivelului de interferon-gamma și a numărului de macrofage.

Interferon gamma este citokina răspunzătoare pentru imunitatea mediată la nivel celular. Ea activează practic funcția macrofagelor.

Macrofagele sunt celule ale sistemului imunitar care funcționează ca prima linie de apărare în cazul unui atac patogen. Acestea consumă efectiv microbii dăunători din corp și îi extermină printr-un proces numit „fagocitoză”.

Excelent pentru creșterea imunității

Chimenul negru poate fi folosit ca supliment alimentar pentru creșterea imunității de către persoanele care răcesc des sau se confruntă cu infecții frecvente.

Aceste semințe măresc capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Citește și – Uleiul de chimen negru – un imunostimulator valoros pentru aparatul respirator!

Chimenul negru ajută celulele T să aibă un răspuns imunitar mai bun. Îmbunătățește funcția monocitelor și macrofagelor. Susține atât imunitatea înnăscută, cât și imunitatea dobândită.

Imunomodulator, antiinflamator

Negrilica nu este însă un simplu imunostimulator, ci și un imunomodulator important. Reglează răspunsurile imunitare și inflamatorii, prevenind declanșarea acelei furtuni de citokine ce poate duce la insuficiența organelor.

Inhibă producția excesivă de azot și sinteza acestuia, ajutând la medierea procesului inflamator.

Uleiul de chimen negru îmbunătățește activitatea unor enzime antioxidante puternice: catalază și glutation. Acest lucru ajută la echilibrarea proceselor inflamatorii care activează și stimulează celulele imunitare vitale.

Răceli, gripă, viroze, afecțiuni pulmonare, boli autoimune, rinită alergică

Chimenul negru este util în răceli, gripă, viroze, astm, dar și în alergii.

Studiile au arătat că acesta ameliorează simptomele clinice de rinită alergică. Pacienții au urmat o cură de 30 de zile cu câte 2 g de semințe pe zi.

Astm

Este un remediu bun și pentru persoanele astmatice. Acesta atenuează exacerbarea simptomelor și ajută la obținerea unui control mai bun al bolii.

Chimenul negru are efecte bronhodilatatoare. Crește fluxul respirator, volumul expirator și fluxul expirator maximal. Dozel utilizate în studii au fost de 1 capsulă de 500 mg, de 2-4 ori pe zi.

Citește și – Chimenul negru te ajută să slăbești și să scazi TSH-ul și anticorpii antitiroidieni dacă ai boala Hashimoto

Nu în ultimul rând, chimenul negru este util în bolile cardio-metabolice. Combate obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul și hiperlipidemia.

Cura cu chimen negru și miere pentru imunitate

Chimenul negru se găsește la magazinele naturiste. Poate fi consumat sub formă de semințe, capsule sau ulei. Este inclus în diverse suplimente imunostimulatoare.

Semințele se dau prin râșnița electrică de cafea, iar pulberea obținută se amestecă apoi cu miere.

Când sunteți răciți, gripați sau afectați de o infecție virală, luați câte 1 linguriță rasă din mielita obținută, odată la 3-4 ore. După 3 zile, continuați cu 2-3 lingurițe pe zi. Cura poate dura 7-10 zile.

Este important să se administreze cât mai repede, de la primele simptome, pentru a stagna evoluția bolii.

Un studiu din 2020 a arătat că amestecul de miere cu chimen negru poate reduce severitatea simptomelor și timpul de recuperare a bolnavilor de COVID.

Pentru întărirea imunității, se pot consuma câte 1-2 lingurițe de pastă de chimen negru cu miere pe zi. Această formulă de tratament a fost recomandată de o cititoare.

Surse articol:

1. Maideen NMP. Prophetic Medicine-Nigella Sativa (Black cumin seeds) – Potential herb for COVID-19? J Pharmacopuncture. 2020 Jun 30;23(2):62-70. doi: 10.3831/KPI.2020.23.010. Erratum in: J Pharmacopuncture. 2020 Sep 30;23(3):179. PMID: 32685234; PMCID: PMC7338708.
2. MedLife, Cum sunt distruse bacteriile de celulele sistemului imunitar: https://www.medlife.ro/articole-medicale/celule-macrofage-cum-sunt-distruse-bacteriile-de-sistemul-imunitar-studiu
3. Mike Straus, Black seed’s immune-health benefits get scientific validation, Nutritional Outlook, Volume 24, Issue 7: https://www.nutritionaloutlook.com/view/black-seed-s-immune-health-benefits-get-scientific-validation
4. Kulyar MF, Li R, Mehmood K, Waqas M, Li K, Li J. Potential influence of Nagella sativa (Black cumin) in reinforcing immune system: A hope to decelerate the COVID-19 pandemic. Phytomedicine. 2021 May;85:153277. doi: 10.1016/j.phymed.2020.153277. Epub 2020 Jul 10. PMID: 32773257; PMCID: PMC7347483.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.