Sezonul roșiilor este în toi și femeile gospodine au început deja pregătirile pentru iarnă. Cu siguranță aveți deja propria voastră metodă de a păstra roșiile pentru iarnă. În acest articol vă arăt o rețetă de roșii în suc propriu la […]
Sfaturi si Idei
Scapă de pleoapa căzută și privirea obosită – prin 2 exerciții ușor de făcut acasă
Cum scapi de pleoapa căzută și privirea obosită? Prin 2 exerciții simple. Este vorba despre un masaj facial pe care ți-l poți face singură, în confortul casei. Nu trebuie să mergi la saloane sau să te dai cu cine-știe ce […]
Inspirația zilei: Ce se întâmplă dacă pui un pepene roșu în congelator?
Dacă pui un pepene roșu în congelator vei obține un desert rapid și răcoritor! Fără zahăr sau alți îndulcitori. Este mai bun decât înghețata, sorbetul și alte deserturi de vară! Pepenele roșu este unul din cele mai potrivite fructe pentru […]
Cum să scapi de gușă sau bărbie dublă rapid – 4 exerciții simple
Cristina Oboroc, expert în fitness facial, are răspunsul la o problemă care le preocupă pe multe femei. Este vorba despre dorința de a scăpa de gușă sau de acea bărbie dublă inestetică. Nu trebuie să cumperi o cremă-minune sau să […]
Nu aruncați uleiul uzat, rămas dupa prăjire! Colectați-l și transformati-l în săpun de casă
Uleiul care rămâne după ce prăjim ceva în tigaie nu trebuie aruncat. Nu este benefic pentru țevi, nici pentru canalizare. Este însă bun pentru făcut săpun. Chiar dacă este ars și nu mai pare folositor la nimic, putem obține din […]
Cum să-ți deblochezi organele masând degetele de la mână: plămâni, intestin gros, sistem nervos, intestin subțire, inimă
Comparativ cu înaintașii noștri, care munceau fizic în grădină și la câmp, noi suntem o generație „anchilozată” de prea mult stat. Unii petrec ore în șir stând în picioare, alții pe scaun. Faceți mișcare fizică și masaj Tipurile de serviciu […]
Cum să gătești orezul brun ca să fie pufos, nu lipicios – o mâncarea sățioasă pentru slăbit!
Mulți se feresc să mănânce orez din cauză că s-ar putea îngrășa de la el. Dr. Neal Barnard, cercetător în nutriție, infirmă această ipoteză. Medicul consideră orezul un aliment chiar bun pentru slăbit. Dr. Barnard este un susținător al carbohidraților […]
Câtă maia trebuie să folosești la o pâine?
Pâinea cu maia este deosebit de gustoasă și sănătoasă, iar procesul de preparare pe măsură de anevoios. Când ești la început și nu știi cum să calculezi ingredientele, te sperii și simți neîncredere. Însă pe măsură ce exersezi, capeți mai […]
Ce cantitate de apă (procent de hidratare) se folosește la pâinea cu maia – tabelul care-ți va ușura enorm munca!
Pâinea cu maia diferă foarte mult de pâinea cu drojdie comercială, atât în privința gustului și a beneficiilor, cât și în privința modului de preparare. Pâinea cu maia are nevoie de o dospire mai îndelungată. Procesul poate dura între 8 […]
Cum să păstrezi pâinea cu maia proaspătă mai multe zile – 3 metode
Pâinea cu maia este deosebit de gustoasă. Ceea ce îi dă un farmec aparte este tocmai coaja crocantă care se formează deasupra în timpul coacerii. De regulă, pâinea cu maia se coace cu aburi, pentru a permite aluatului să crească […]
Amidonul, secretul unui ten fără pete, puncte negre, coșuri – 4 rețete simple
Amestecă puțină miere cu amidon pentru o piele radiantă. Aceasta este doar una din măștile simple pe bază de amidon pe care o poate încerca oricine acasă. Amidonul este de multe ori blamat pentru conținutul său mare de calorii și […]
Cum să faci socată cu maia – băutură fermentată benefică pentru intestin și imunitate
Socul este una din cele mai benefice plante pentru sistemul respirator. Pentru a o transforma într-un preparat cu o valoare nutritivă și terapeutică superioară, o putem pune la fermentat. Majoritatea rețetelor de socată se fac cu drojdie de panificație. O […]
Cum recunoști un produs bio/ecologic adevărat – ce trebuie să apară pe etichetă
Tot mai multe persoane au început să se îndrepte spre produsele alimentare bio sau eco. Acești termeni sunt folosiți pentru a eticheta un produs crescut în condiții 100% naturale. Unii au îndoieli cu privire la autenticitatea acestor produse și se […]
De ce pâinea ta cu maia are un gust prea acru și nu crește bine în cuptor – cum să corectezi problema
Pâinea cu maia este foarte diferită la gust de pâine comercială. Sunt deosebire majore atât în privința compoziției chimice, cât mai ales a gustului și a texturii pe care dau pâinii. Maiaua este o drojdie naturală, sălbatică, bogată în bacterii […]
Cum să păstrezi maiaua fără să arunci nimic din ea – o metodă simplă și eficientă
Maiaua este o drojdie sălbatică ce dă pâinii artizanele un gust și o textură deosebite. Cine a mâncat o pâine bună cu maia nu se mai poate întoarce la gustul pâinii obișnuite. Oricine este orientat spre o alimentație sănătoasă poate […]