Cum se prepară kefirul de lapte – un adevărat panaceu!
Kefirul se poate obține din lapte de vacă, lapte de oaie sau lapte de capră. Cel din urmă este considerat superior în materii de beneficii.
Kefirul poate fi făcut însă și din lactate vegetale, precum soia, orez, cocos, apă de cocos, zeamă de fructe. Granulele de kefir se pun la fermentat în aceste băuturi.
Cuprins
Cum se prepară kefirul
Se pun 1-2 lingurițe de ciupercă de kefir într-un borcan de 200 ml. Se umple cu lapte crud (de care vreți).
Se acoperă cu ceva (nu se închide ermetic) și se lasă la fermetat între 8 și 24 de ore. Depinde de cât de cald este în casă. După 1-2 zile este de obicei gata și bun de consum.
Cel mai bine este să gustați kefirul și dacă considerați că este suficient de acru, opriți fermentația. Cu cât este lăsat mai mult la fermentat, cu atât devine mai acru și mai bogat în acid folic.
Următorul pas este să strecurați kefirul rezultat printr-o sită cu găuri mici (din plastic).
Spălați apoi ciuperca rămasă după filtrare, dar nu cu apă de la robinet, deoarece are clor. Puneți-o într-un borcan curat și adăugați din nou lapte proaspăt peste ea pentru a prepara o nouă porție de kefir.
În perioada în care nu beți kefir, ciuperca se păstrează în apă în frigider pentru 2 săptămâni, sau într-o pungă în congelator.
Despre beneficiile consumului de kefir puteți citi mai în detaliu în acest articol. Informațiile sunt oferite de Adrian Vornicu.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Mic-dejun antiinflamator, cu kefir
Kefirul – preparare acasă, beneficii si administrare
Dieta cu hrișcă și kefir – slăbești 1 kg pe zi! Cum se face și ce beneficii are
Două rețete pentru detoxifierea corpului (cu kefir, semințe de in, rădăcinoase)
Sursă articol: Vitalitate & Protecție, Kefirul de lapte, cel mai bun probiotic și anti-tumoral: https://vitalitatesiprotectie.ro/kefir-lapte/