Cum să lipești talpa crăpată a încălțămintei ca să nu se mai desprindă la loc

Nevoia te învață toate, spune o vorbă înțeleaptă. Ori de câte ori ne confruntăm cu o situație dificilă, suntem nevoiți să găsim soluții.

Cei care au o fire mai creativă sau sunt mai inventivi au descoperit diverse moduri de a rezolva probleme care apar în viața de zi cu zi.

Cum sa lipesti talpa crapata a pantofilor

Cum sa lipesti talpa crapata a pantofilor

Oricine poate deveni propriul său meseriaș dacă își pune mintea la contribuție. De pildă, atunci când se crapă talpa de la încălțăminte, soluția nu este să o aruncăm la coșul de gunoi.

O putem duce la un cizmar – însă ne va costa poate chiar jumate din prețul încălțămintei. Sau o putem repara chiar noi, acasă.

Cum să lipești talpa crăpată a pantofilor în condiții casnice

Pentru a lipi talpa ruptă avem nevoie de câteva ingrediente banale.

Primul pas este să curățați bine talpa încălțăminte. Iar după ce ați spălat-o, va trebui să o uscați bine.

Al doilea pas este să aplicați pe fisură un agent degresant, ajutându-vă de un bețișor de urechi.

După câteva ore, când talpa este complet uscată, introduceți în crăpătură un fir de vată de bumbac rulată ca un sul. Aplicați pe vată un strat de lipici și țineți talpa strâns câteva minute.

După ce lipiciul s-a uscat, aplicați al doilea strat de lipici. De data aceasta va trebui să uscați lipitura cu feonul, până când lipiciul devine lucios.

Țineți iarăși talpa strâns unită câteva secunde, apoi lăsați încălțămintea la uscat 1-2 zile. Este important să nu o purtați timp de 24 de ore după ce ați lipit talpa, pentru a nu se desprinde la loc.

Un alt aspect important este să utilizați un lipici special pentru încălțăminte.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă, pe care vă recomand să le citiți:

Pantofi noi? Trucul care te scapă de bășicile usturătoare
Te strâng pantofii sau ghetele? 3 metode prin care le poți lărgi!
Încercați acest tratament pentru ciuperca unghiei – dr. Adina Alberts
Cum să cureți bordura murdară a tenișilor – 3 metode eficiente 100%!

Surse articol:

1. Rețete Ușoare: https://retete-usoare.info/prelungiti-singuri-durata-de-viata-a-perechii-dvs-preferate-de-pantofi-cu-talpa-crapata-fara-a-fi-nevoie-sa-mergeti-la-un-cizmar/
2. Metode ingenioase de reparare a pantofilor deteriorați: https://www.youtube.com/watch?v=jr9RiXFFP9g&ab_channel=SecretTrick

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.