Soluția din bucătărie care face covoarele ca noi! Cu o sticlă le cureți pe toate!

Îmi aduc aminte că în copilăria mea vecinii scoateau covoarele afară și le puneau pe bara din parc sau din apropierea blocului.

Le băteau cu o paletă și apoi le periau. După ce se zvântau le aduceau în casă. Astăzi avem numeroase firme profesionale care curăță și spală – nu doar covoare, ci și haine și perne.

Solutia din bucatarie care face covoarele ca noi

Solutia din bucatarie care face covoarele ca noi

Uneori însă, serviciile oferite de anumite firme nu sunt la cote înalte. Pe lângă faptul că este costistitor să plătești pe cineva să-ți spele covoarele, acestea nu vin întotdeauna suficient de curate.

Dacă și tu ai avut o experiență neplăcută în acest sens, nu-ți rămâne decât să cureți singur covoarele acasă.

Soluția din bucătărie care face covoarele ca noi

Am descoperit o soluție care face multă spumă și curăță foarte bine. Această soluție o ai, cel mai sigur, deja în casă.

Solutia din bucatarie care curata covoarele

Solutia din bucatarie care curata covoarele

Este vorba despre detergentul de vase. Eu am folosit o sticlă de Fairy cu lămâie, cu care am curățat toate covoarele și nu am consumat-o pe toată.

Spumează bine și lasă covoarele impecabile. Chiar dacă nu este destinată acestui scop, este mai eficace decât alte soluții de spălat covoarele pe care le-am încercat până acum.

Cum să cureți covoarele cu detergentul de vase

Umpleți un lighean cu apă fierbinte. Dizolvați în ea o cantitate suficientă de Fairy pentru a face multă spumă. Se poate pune și puțin oțet dacă aveți covoare colorate, pentru a menține mai bine nuanța acestora.

Înmuiați peria în apă și curățați o porție mică de covor. Turnați apoi cu sticla puțin Fairy direct pe zona dată anterior și periați bine. Veți vedea că face foarte multă spumă. Pe porțiunile cu pete puneți mai mult Fairy și insistați cu periajul, până se curăță bine.

Cum sa cureti covoarele cu detergentul de vase

Cum sa cureti covoarele cu detergentul de vase

Eu am periat covoarele direct în casă, pe parchet / gresie. Le-am scos apoi în uscător (am uscător cu balcon deschis), le-am pus pe balustradă sau pe bară și le-am lăsat să se usuce bine.

Dacă alegeți această variantă, periați câte un covor la 2-3 zile. După ce s-a uscat unul, vă puteți apuca de altul.

Poate va crede cineva că fac reclamă la Fairy. Nici vorbă! Chiar mi-am cumpărat recent un detergent de vase din ingrediente naturale.

Fairy pare mai potrivit pentru covoare decât pentru vase 🙂 Fiind foarte spumat, își face treaba foarte bine și merită încercat! În plus, este ieftin și ușor accesibil. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă pe care vă recomand să le citiți:

Soluție pentru petele de pe covoare – rețetă din 4 ingrediente
Soluție naturală de curățat petele de pe carpete și covoare (rețetă)
Curățenia de primăvară – soluții naturale, non-toxice
Soluție naturală care poate înlocui clorul – dezinfectează, înălbește, scoate petele

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.