Soluție pentru petele de pe covoare – rețetă din 4 ingrediente

Este întotdeauna un lucru bun să ai în casă detergenții necesari pentru curățarea diverselor suprafețe, obiecte sau materiale.

Mai ales dacă ești o femeie gospodină, gătești mult în casă și, inevitabil, ai multe lucruri de curățat.

Solutie pentru petele de pe covor

Solutie pentru petele de pe covor: Freepik.com

Jill Nystul recomandă un detergent simplu dar eficient pentru curățarea petelor de pe covoare, traverse sau carpete.

Este o soluție pe care o poți face singură, din ingrediente ușor accesibile. Este bine să o ai la îndemână atunci când faci treabă în casă și există un risc crescut să pătezi covorul.

De ce să cheltui mult pe detergenți scumpi, când poți să îi faci unul în casă pe bani puțini!

În plus, detergenții din magazine sunt foarte toxici. Conțin substanțe chimice dure care pot irita pielea sau căile nazale.

Soluție pentru curățarea petelor de pe covor

Această soluție conține 4 ingrediente, pe care le poți procura din magazine.

Ingrediente

  • 1 cană de oțet alb
  • 1 cană de apă distilată
  • 2 linguri de borax
  • 10 picături de ulei esențial de lămâie

Metodă de preparare

Puneți boraxul într-o sticlă cu pulverizator (poate fi o sticlă goală de la o soluție de geamuri).

Adăugați oțetul și apoi și agitați bine sticla pentru a le amesteca bine. La final, adăugați uleiul esențial. Omogenizați.

Înainte de a folosi această soluție este indicat să agitați recipientul energic, pentru ca ingredientele să se omogenizeze din nou.

Mod de utilizare

Nu aplicați soluția direct pe pată. Dacă ați vărsat de pildă ketchup, sau altă mâncare ori substanță pe jos, înlăturați excesul cu un șervețel.

Dacă este vorba despre un ingredient lichid, folosiți o cârpă pentru a absorbi excesul din covor.

După ce ați realizat această pre-curățare, pulverizați soluția direct pe pată. Porțiunea afectată de covor trebuie îmbibată bine în soluție astfel încât să se umezească.

Lăsați soluția să acționeze timp de 10 minute.

Presați apoi o cârpă uscată pe covor care să absoarbă pata. Nu frecați, ci doar ștergeți pata, rotind cârpa, până când pata a dispărut complet.

Folosiți o cârpă curată și udă pentru a clăti porțiunea de covor pe care a fost pata. Apoi lăsați pata să se usuce, sau mai tamponați-o de câte ori cu o cârpă uscată.

Citește și – Cum scoți petele de fructe (inclusiv petele de roșii) – nu te costă nimic!

Cum funcționează soluția

Această soluție are ca ingredient principal de curățare boraxul. Acesta ajută atât la scoaterea petelor, cât și la înlăturarea mirosurilor.

În plus, mărește eficiența celorlalte ingrediente din formulă.

Oțetul alb curăță, dezinfectează și dezodorizează. Nivelul crescut de aciditate ajută la dizolvarea componentelor din pată și la eliminarea lor.

Apa distilată acționează ca solvent pentru celelalte ingrediente. În plus, poate dizolva petele ușoare. Apa distilată funcționează și ca conservant.

Uleiul esențial de lămâie are proprietatea de a albi materialele. Este înzestrat și cu proprietăți antibacteriene, ajutând la îndepărtarea germenilor.

În plus, dă soluției un parfum deosebit.

Citește și – Soluție naturală care poate înlocui clorul – dezinfectează, înălbește, scoate petele (video)

Sursă articol: Jill Nystul, The One Simple DIY That Will Save You From Carpet Stains, One Good Thing: https://www.onegoodthingbyjillee.com/carpet-stain-remover-spray/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.