Clătește-te cu oțet și ceai verde dacă vrei să-ți crească mai mult părul

Unele ingrediente din cămara cu alimente pot fi extrem de utile în îngrijirea pielii și a părului. Cosmetica naturală este folosită din antichitate, iar beneficiile ei sunt recunoscute și astăzi.

Multe femei își fac încă măști faciale și capilare de înfrumusețare sau menținere. Două ingrediente din bucătărie care pot fi folosite pentru stimularea creșterii părului sunt oțetul și ceaiul verde.

Clateste-te cu otet si ceai verde daca vrei sa-ti creasca mai mult parul

Clateste-te cu otet si ceai verde daca vrei sa-ti creasca mai mult parul: Cookie studio 

Oțet cu ceai verde pentru clătirea părului – rețetă

Ingrediente

  • 4 pliculețe de ceai verde
  • 500 ml de oțet natural

Mod de preparare

Puneți pliculețele de ceai într-un borcan de sticlă. Turnați peste ele oțetul. Înfiletați capacul strâns și lăsați-le la macerat timp de 1-2 săptămâni. După această perioadă, soluția este gata.

Mod de utilizare

Puneți 2-3 linguri de oțet infuzat cu ceai verde într-o sticlă. Adăugați 1 cană de apă și puneți capacul. Agitați conținutul pentru omogenizare.

După ce v-ați spălat pe cap, aplicați soluția pe scalp și pe păr. Lăsați-o să acționeze 3-5 minute, apoi clătiți cu apă.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Ceaiul verde este considerat un elixir al vieții. Consumat cu regularitate, previne și ajută la tratarea unor boli și afecțiuni. Beneficiile sale se datorează conținutului bogat în antioxidanți.

Citește și – Cum să folosești ceapa împotriva căderii părului, mătreții și grizonării – 2 rețete

Ceaiul verde face minuni atunci când este administrat intern. Însă funcționează și ca o soluție benefică pentru păr. Are proprietăți antiinflamatoare și pro-foliculare.

O recenzie publicată în anul 2019 a arătat că ceaiul verde inhibă asprimea părului, reduce producția excesivă de sebuum și inhibă formarea mătreții. Ceaiul verde netezește și lubrifiază părul. Este recomandat în alopecia androgenetică.

Oțetul natural (în special oțetul de mere) este o licoare excelentă pentru sănătatea scalpului și părului.

Acesta curăță pielea capului și părul. Înlătură reziduurile. Tratează mătreața, mâncărimile scalpului și infecțiile. Totodată, dă părului un luciu frumos și stimulează creșterea.

Oțetul se folosește de regulă la clătirea părului. Pentru a-i spori și mai mult efectele benefice asupra părului, puteți pune la macerat în el diverse plante.

Citește și – Oțet parfumat pentru frumusețea părului – rețetă și beneficii

Cele mai bune plante pentru păr sunt rozmarinul, salvia, menta, urzica și brusturele. Se folosește ¼ cană de plante uscate sau proaspete la 2 cani de oțet natural. Se lasă la macerat timp de 7-14 zile. Se amestecă 1-2 linguri de oțet infuzat cu plante cu ½ cană de apă.

Transferați soluția într-o sticlă tip spray. Umeziți părul și pulverizați soluția pe scalp și pe păr. Se lasă să acționeze 5-10 minute, apoi șamponați și spălați părul în mod normal.

Surse articol:

1. Little DIY, Hair Growth Rinse: https://www.facebook.com/watch/?v=1272417400013819
2. Vicky Davis, Green tea: what are the benefits? Hims: https://www.forhims.com/blog/green-tea-for-hair

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.