Cum să folosești uleiul de ricin pentru păr, mătreață și cearcăne

Uleiul de ricin este un produs de înfrumusețare ieftin și natural. Fiind complet lipsit de chimicale, poate fi aplicat direct, atât pe piele, cât și pe scalp sau păr.

Datorită proprietăților sale regeneratoare și de întinerire, uleiul de ricin ajută la stimularea creșterii părului și reducerea cearcănelor.

Uleiul de ricin uleiul frumusetii si vindecarii

Uleiul de ricin uleiul frumusetii si vindecarii

Pentru creșterea părului

Deoarece are o consistență groasă, uleiul de ricin poate fi amestecat cu ulei de măsline sau ulei de cocos, în cantități egale.

Împărțiți părul în secțiuni, și aplicați amestecul ales pe fiecare porțiune a pielii capului, până când toată suprafața este acoperită.

Înfășurați părul într-un prosop și lăsați uleiul să acționeze peste noapte (8 ore), apoi spălați cu șamponul obișnuit.

Faceți acest tratament de 3-4 ori pe săptămână, câteva săptămâni la rând.

Contra căderii părului

Există foarte multe cauze care pot contribui la căderea părului. Uleiul de ricin poate fi folosit pentru întărirea firului de păr.

Are totodată proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice, care previn problemele scalpului asociate cu căderea părului, precum foliculita sau pecingine.

În plus, uleiul de ricin inhibă creșterea bacteriilor și fungilor la nivelul pielii capului, reducând astfel riscul de căderea părului.

Pentru a opri căderea părului, aplicați ulei de ricin pe pielea capului cel puțin de 2 ori pe săptămână. Lăsați uleiul să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de spălare.

Îndesirea părului

Acizii Omega-6 din uleiul de ricin previn uscarea excesivă a părului. Utilizat frecvent, acesta poate face părul să devină mai des și mai puternic.

Cel mai bine este să folosiți ulei de ricin nerafinat, încălzit, sub formă de masaj, pentru stimularea creșterii părului.

Lăsați-l să acționeze peste noapte, acoperind capul cu o folie. Spălați părul cu șampon a doua zi.

Închiderea părului la culoare

Uleiul de ricin poate fi folosit și pentru a da părului o nuanță mai închisă și mai bogată.

Efectul umectant și substanțele nutritive pe care le conține ajută părul să rețină cantitatea necesară de umiditate, accentuând astfel culoarea închisă a părului.

Puneți 1-2 picături de ulei de ricin în balsamul folosit, și întindeți-l pe păr, în mod obișnuit.

Strălucirea părului

Datorită capacității sale de a oferi părului un strat protector, uleiul de ricin poate fi folosit pentru pentru a face părul mai fin, reflectând astfel mai multă lumină.

Pentru a obține un păr mai strălucitor, folosiți ulei de ricin încălzit, o dată pe săptămână (nu mai des, deoarece părul poate deveni uleios și gras).

Vârfuri despicate

Uleiul de ricin poate ajuta la tratarea vârfurilor despicate, datorită bogăției de nutrienți conținuți, care penetrează firul de păr uscat și deteriorat.

Pentru prevenirea vârfurilor despicate, amestecați ulei de ricin cu ulei de măsline sau ulei de jojoba, apoi aplicați amestecul pe păr, distribuindu-l pe toată suprafața.

Mătreață sau scalp uscat

Proprietățile germicide și fungicide ale uleiul de ricin îl fac o soluție eficientă pentru tratarea mătreții.

Aplicați uleiul direct pe zonele uscate ale pielii capului, și lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute înainte de șamponare.

Cearcăne

Uleiul de ricin poate ajuta la reducerea pungilor de sub ochi (cearcăne) cauzate de oboseală, nopți nedormite sau stres.

Se umezesc degetele cu o cantitate mică de ulei de ricin și se unge zona din jurul ochilor. Acesta se lasă să acționeze peste noapte, iar dimineața zona ochilor se spală cu apă din abundență.

Rezultatele sunt vizibile după 1-2 săptămâni de utilizare regulată.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Pentru fata eu il folosesc de 30 ani!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.