Sucul de cartof și pătrunjel reduce cearcănele, pungile de sub ochi și ridurile

Sucul de cartof și pătrunjel este un remediu ieftin și accesibil tuturor celor care se confruntă cu cearcăne, pungi sub ochi și riduri.

Rețeta este foarte simplă și merită încercată înaintea produselor scumpe din comerț.

Suc de cartofi si patrunjel pentru cearcane

Suc de cartofi si patrunjel pentru cearcane

Majoritatea femeilor apelează la ajutorul fondului de ten sau a fardurilor pentru a ascunde porțiunile închise la culoare sau umflate de sub ochi.

Însă acest lucru nu face decât să mascheze problema și nu să o remedieze.

Natura ne pune la dispoziție numeroase remedii naturale pentru îngrijirea și vindecarea pielii afectate.

Suc de cartof și pătrunjel pentru ten

Tenul poate fi menținut frumos și tânăr prin aplicarea unor legume banale, pe care le avem în bucătărie. Cartoful, pătrunjelul, orezul, uleiul de măsline – iată doar câteva exemple în acest sens.

Pătrunjelul

Pătrunjelul întrece citricele la capitolul vitamina C. Iar această vitamină acționează atât ca un antioxidant – prevenind îmbătrânirea și deteriorarea pielii, cât și ca stimulent al producției și sintezei de colagen.

Colagenul este cea mai abundentă și cea mai importantă proteină din piele. Acesta menține structura pielii, reține umiditatea necesară pentru o piele rezistentă, elastică, fermă și netedă.

Studiile au arătat că scăderea sintezei de colagen care are loc odată cu înaintarea în vârstă poate fi soluționată prin administrarea de peptide de colagen bioactive.

Citește și – Cum să folosești pătrunjelul pentru riduri, pete, pistrui și cearcăne

Vitamina C este totodată un agent iluminator, care deschide pielea la culoare.

De aceea pătrunjelul este deseori incorporat în măști de față pentru îndepărtarea petelor maronii de pe ten.

Vitamina C suprimă secreția de melanină – un pigment natural al pielii care asigură culoarea pielii, părului și ochilor.

Totodată, vitamina C ajută la decolorarea cercurilor negre de sub ochi și la albirea conturului ochilor.

Cartoful

Efectele benefice ale cartofului asupra pielii se datorează conținutului de amidon, enzime și vitamina C. Acești nutrienți hrănesc pielea din jurul ochilor.

Cartoful răcorește pielea și ajută la reducerea umflăturilor sau a inflamației vaselor de sub ochi. În consecință, diminuează cearcănele și pungile de sub ochi.

Citește și – Tenul uscat, ridat și pătat se tratează cu … cartofi!

Suc de pătrunjel și cartof pentru ten – rețetă

Ingrediente

  • 3 fire de pătrunjel verde
  • 1 cartof crud mediu

Preparare

Curățați cartoful de coajă, spălați-l și dați-l pe răzătoarea cu găuri mici.

Transferați cartoful ras cu tot cu zeamă într-o sită fină, așezată deasupra unui bol. Apăsați cu dosul unei lingurițe, pentru a obține sucul.

La final, stoarceți cartoful ras cu mâinile pentru a extrage toată zeama.

Spălați pătrunjelul și colectați frunzele. Puneți-le într-un blender mic sau un mini-robot de bucătărie cu lama S. Turnați peste ele sucul de cartofi extras la pasul precedent.

Mixați până când rezultă o pastă. Turnați compoziția din nou în sită și extrageți sucul combinat.

Citește și – Cremă de față din cartof și orez pentru îndepărtarea petelor de pe ten

Mod de utilizare

Amestecați în sucul de pătrunjel și cartof cu degetul pentru a omogeniza cele două lichide. Amidonul din sucul de cartof are tendința de a se depune la fund.

Înmuiați o dischetă demachiantă în suc sau o bucată de tifon și aplicați-o sub ochi sau pe ochi. Sau pe zonele feței brăzdate de riduri sau linii fine, ori afectate de pete.

Lăsați să acționeze 30-60 de minute, apoi îndepărtați cu apă rece.

Citește și – Suc de ceapă pentru riduri, cearcăne și bătături (rețete simple)

Beneficii

Sucurile extrase din pătrunjelul verde și cartoful crud pot fi folosite cu succes pentru:

  • reducerea ochilor pufoși (pungile de sub ochi)
  • reducerea cearcănelor
  • estomparea ridurilor și a expresiilor fine
  • îndepărtarea petelor de pe ten

Eficiența lor este și mai mare când acestea sunt folosite împreună.

Citește și – Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor

Surse articol:

1. Liane Bolke, Gerrit Schlippe, Joachim Gerß, and Werner Voss, A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Placebo-Controlled, Blind Study, Nutrients. 2019 Oct; 11(10): 2494: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/
2. Khichi Beauty, A Powerful treatment for dark under eye circles, puffiness, eye bags, lines and wrinkles: https://www.youtube.com/watch?v=cEfP40XmsMU

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. […] Sucul de cartof și pătrunjel reduce cearcănele, pungile de sub ochi și ridurile Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor Pătrunjelul – cel mai ieftin și natural tratament cosmetic (coșuri, acnee, cearcăne, riduri) Rețete simple pentru ochi umflați și cearcăne […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.