Mască de faţă anti-îmbătrânire din CEAI VERDE, AVOCADO, CACAO şi OVĂZ (cea mai bună reţetă)

Măştile de faţă sunt o metodă eficientă şi simplă de exfoliere, hidratare, hrănire şi întinerire a pielii, la un nivel profund. Reţeta pe care v-o prezentăm mai jos este foarte puternică, şi are efecte anti-îmbătrânire pe termen lung. Conţine ingrediente bogate în antioxidanţi, care previn deteriorarea pielii şi apariţia ridurilor.

Mască de Faţă

Mască de Faţă

Mască de faţă anti-îmbătrânire – reţetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 3 linguri de cacao
• 2 linguri de miere
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• ceai verde

Preparare

Pasaţi avocado şi amestecaţi-l cu pudra de cacao, mierea de albine şi fulgii de ovăz. Preparaţi o cană de ceai verde şi adăugaţi puţin la mixul de ingrediente, cât să obţineţi o pastă moale.

Aplicaţi pasta pe faţă, masând uşor pielea, pentru ca ovăzul să cureţe pielea şi să înlăture stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii. Lăsaţi apoi masca pe faţă să acţioneze 20 de minute, iar la final clătiţi cu apă caldă.

Beneficii

Cacaua, materialul prim folosit pentru fabricarea ciocolatei, s-a dovedit în studiile recente unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanţi de pe pământ. Cacaua crudă are de asemenea proprietăţi anti-cancerigene, şi capacitatea de a lupta împotriva bolilor şi a îmbătrânirii premature.

Deşi s-a crezut mult timp că ciocolata cauzează acnee, studiile au arătat că laptele folosit la prepararea ciocolatei este de fapt principalul vinovat. În plus, s-a descoperit că laptele adăugat în ceai sau alte alimente bogate în antioxidanţi împiedică absorbţia acestora în corp.

Avocado este unul din ingredientele de bază folosit la măştile faciale anti-îmbătrânire. Avocado protejează împotriva factorilor cancerigeni şi a altor elemente care afectează pielea. Este bogat în acizi graşi Omega-3 şi reduce inflamaţia (una din cauzele majore ale îmbătrânirii). Avocado hidratează pielea şi creşte elasticitatea acesteia.

Ceaiul verde este considerat un atioxidant extrem de puternic. Este unul din secretele longevităţii şi sănătăţii nealterate la popoarele orientale, care consumă cu regularitate acest ceai. Aplicat direct pe piele produce acelaşi efect antioxidant ca atunci când este consumat intern.

Pe lângă faptul că este unul din cele mai eficiente remedii împotriva ridurilor, mierea de albine este un agent antibacterian, antiseptic, antifungic şi antibiotic puternic. Deschide porii, curăţă şi detoxifică în profunzime pielea, lăsând-o moale şi catifelată ca a unui copil. În unele culturi, mierea este folosită pentru tratarea ulceraţiilor pielii şi a arsurilor.

Fulgii de ovăz acţionează ca un exfolient natural pentru piele, ajutând astfel la eliminarea celulelor moarte de la suprafaţă. Rezultatul este o piele fină şi curată. Ovăzul este o sursă minunată de Vitamina E, proteine, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan şi magneziu. În unele culturi, ovăzul este folosit pentru tratarea psoriazisului, a dermatitei şi a eczemelor.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.