Biserica Letca Nouă, unde Maica Domnului plânge cu lacrimi de mir

Dumnezeu ne vorbește prin natură, prin creația care ne înconjoară, prin oamenii pe care îi întâlnim, prin „coincidențele” care apar în viața noastră, prin împlinirile și suferințele pe care le îngăduie cu un anumit scop, prin icoanele care plâng și izvorăsc tămăduiri.

Țara noastră a fost binecuvântată cu numeroase figuri de oameni sfinți, mănăstiri, schituri, biserici și icoane făcătoare de minuni.

Icoana facatoare de minuni Letca

Icoana facatoare de minuni Letca: Episcopia Giurgiului

Maica Domnului a plâns și plânge pentru noi din icoanele sale, la Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Hadâmbu, Mănăstirea Nămăești, Mănăstirea Bisericani, Biserica Letca Nouă. Acestea sunt doar câteva din sutele de icoane făcătoare de minuni din România.

Biserica de Letca Nouă adăpostește una din cele mai cunoscute și îndrăgite icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului din România.

Prima minune a avut loc aici în anul 2002, când din ochii Maicii Domnului au început să curgă lacrimi… de mir. Din acel moment, viața bisericii s-a intensificat foarte mult. Au început să se oficieze slujbe zilnic – Sfânta Liturghie dimineața, Acatistul Mântuitorului la ora 18:00, Paraclisul Maicii Domnului la miezul nopții, iar vinerea Sfântul Maslu.

Vestea s-a răspândit foarte repede, astfel încât pelerini din toate laturile țării au venit aici să vadă minunea cu ochii lor, minune care a fost confirmată inclusiv de Patriarhie în anul 2002.

Prin harul Maicii Domnului revărsat asupra acestei icoane și prin puterea rugăciunilor săvârșite aici zi de zi, mulți bolnavi au început să se tămăduiască de neputințele lor.

S-au vindecat bolnavi de felurite boli și copii neputincioși, s-au dezlegat cupluri de nerodirea de prunci, s-au liniștit inimi zbuciumate.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Nouă datează de circa o sută de ani. Inițial a stat în biserica de lemn din cimitir, apoi a fost mutată în Biserica mare din sat, după finalizarea picturii.

Mitropolitul Nifon al Țării Românești a zidit această biserică între anii 1864 și 1867 pe propria sa cheltuială. Din această pricină, localnicii o numesc „Mănăstirea lui Nifon”.

Astăzi, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se află în naosul Bisericii, pe un tetrapod sculptat în lemn.

Datorită minunilor care se săvârșesc prin credința celor vin aici, Letca Nouă a devenit un loc de pelerinaj cunoscut în toată țara. Dintr-o biserică lipsită de atractivitate, s-a transformat într-un locaș deosebit de frumos în urma lucrărilor de renovare.

Curtea este de asemenea extrem de primitoare, cu alei îngrijite, flori și lampioane – o atmosferă ce invită la desfătare sufletească și trupească.

În spatele Bisericii s-a construit și un așezământ social închinat Maicii Domnului, pe care enoriașii l-au numit „Grădina Maicii Domnului”, întrucât înființarea lui se datorează donațiilor credincioșilor.

Beneficiarii sunt în principal copiii defavorizați și familiile sărace, cu mulți copii.

Biserica de la Letca Nouă are mai multe hramuri: Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului (11 august), Sfânta Mare Muceniță Ecaterina (25 noiembrie).

________________________

Biserica de la Letca Nouă – localizare

Satul Letca Nouă se află la circa 40 km de București, Giurgiu sau Alexandria. Clopotnița Bisericii se vede din intersecție.

Surse:

1. Ziarul Lumina, Grădina Maicii Domnului de la Letca Nouă: http://ziarullumina.ro/gradina-maicii-domnului-de-la-letca-noua-20920.html

2. Extra News, Patriarhia a confirmat minunea de la Letca Noua: https://extranews.ro/patriarhia-a-confirmat-minunea-de-la-letca-noua-mii-de-oameni-au-fost-vindecati-dupa-ce-au-intrat-in-aceasta-biserica-din-romania/

3. Antena 3, Ce se întâmplă în fiecare zi într-o biserică din Giurgiu: „Fenomenul este INEXPLICABIL, însă mii de oameni au fost VINDECAŢI”: https://www.antena3.ro/bizar/ce-se-intampla-in-fiecare-zi-intr-o-biserica-din-giurgiu-fenomenul-este-inexplicabil-insa-mii-de-269556.html

4. Agerpress, DESTINAȚIE: ROMÂNIA / Letca Nouă (Giurgiu), locul unde sute de credincioși vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului: https://www1.agerpres.ro/social/2014/11/22/destinatie-romania-letca-noua-giurgiu-locul-unde-sute-de-credinciosi-vin-sa-se-roage-la-icoana-facatoare-de-minuni-a-maicii-domnului-11-45-41

5. Taifasuri, http://taifasuri.ro/taifasuri/religie/1488-minunea-de-la-letca-noua: Minunea de la Letca Nouă

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.