Cura cu ceai de SALCÂM pentru reducerea STRESULUI și calmarea sistemului NERVOS (migrene, insomnie, depresie)

Parfumul îmbietor al salcâmului are un efect extraordinar de benefic asupra noastră. Datorită uleiului eteric conținut, florile de salcâm induc o stare profundă de relaxare la nivel psihic și emoțional. Nu degeaba se spune că plimbările pe sub salcâmi înfloriți ajută la calmarea sistemului nervos.

Din florile salcâmului putem prepara nu doar un ceai aromat și plăcut la gust, ci și diferite deserturi, precum clătite, gogoși sau șerbet.

Ceai de Salcâm Pentru Stres

Ceai de Salcâm Pentru Stres

Deși este mai mult cunoscut ca un remediu pentru stomac, ceaiul de salcâm acționează și împotriva stresului, ajutând la atenuarea consecințelor acestuia asupra trupului și minții.

Florile salcâmului au efecte antispastice, prin care ajută la relaxarea musculaturii netede a stomacului și a plămânilor. Au efect calmante asupra arsurilor gastrice, fiind indicate în crampe și dureri de stomac, ulcer gastric, gastrită hiperacidă sau grețurile sarcinii.

Acțiunea lor calmantă se răsfrânge și asupra sistemului respirator, ajutând la reducerea tusei și la ameliorarea faringitei, laringitei, traheitei, bronșitei și astmului bronșic.

În ceea ce privește efectele sale asupra sistemului nervos, ceaiul de salcâm ameliorează stările de nervozitate și iritabilitate, calmează migrenele și atacul de panică, alungă depresia și insomnia.

Ceai de salcâm preparare

Se folosesc o linguriță de flori de salcâm la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 1-2 căni pe zi. Se poate face în acest sens o cură de 1 lună de zile. Cei care suferă de afecțiuni ale stomacului trebuie să bea acest ceai călduț.

Ceaiul de salcâm poate fi folosit și pentru băi generale. Pentru reducerea tensiunii nervoase și a încordării, se pot folosi 2 mâini de flori de salcâm la o cadă cu apă fierbinte.

Contraindicații și precauții

Ceaiul de salcâm poate fi folosit ca ceai alimentar și terapeutic, datorită nivelului scăzut de toxicitate. Florile de salcâm sunt considerate sigure, lipsite de efecte adverse. Cu toate acestea, nu trebuie consumate de persoanele cu hipoaciditate gastrică.

Scoarța salcâmului poate fi toxică, de aceea trebuie evitată administrarea ei fără recomandarea medicului.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. DAR DE EFECTELE SECUNDARE DE CE NU ZICETI NIMIC….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.