Ceaiul de Salvie – Slăbeşte, Combate Transpiraţia şi Întăreşte Sistemul Nervos

Salvia este o plantă vindecătoare sau salvatoare, cu efecte de însănătoşire a celor afectaţi de boală, aşa cum ne spune şi numele ei latinesc „salvare”.

Salvia este un medicament vegetal extrem de bogat în uleiuri vegetale şi hormoni cu influenţe benefice asupra nervilor, inimii şi organelor genitale.

Ceaiul de Salvie: Slăbeşte, Combate Transpiraţia şi Întăreşte Nervii

Ceai de Salvie – beneficii

Ceaiul de salvie este un leac miraculos pentru sănătatea corpului, pielii şi psihicului. Are efecte antinevralgice, hipoglicemiante, antisudorifice, neurotonice şi antiinflamatoare:

• Tratează abcesele dentare, gingivitele, stomatitele, aftele, amigdalitele şi durerile în gât – se face gargară, de 4-5 ori pe zi
• Împiedicǎ formarea placii dentare şi albeşte dantura
• Reglează transpiraţia
• Tratează sudoraţiile nocturne exagerate şi transpiraţia fetidă a picioarelor
• Reglează circulaţia sângelui
• Întăreşte inima şi nervii
• Tratează diabetul
• Vindecă dischinezia biliară, colică, calculoză biliară
• Reglează ciclul menstrual şi calmează durerile menstruale
• Tratează dismenoreea
• Tratează tulburările provocate de menopauză
• Vindecă probleme de piele: ten acneic şi seboreic, arsuri, răni purulente, ulcere, plăgi, contuzii, inflamaţii – se aplică infuzia de salvie sub formă de comprese

Ceai de salvie pentru psihic

Salvia tratează cu succes foarte multe tulburări neurovegetative:

• Palpitaţiile, atacurile de panică, sumernajul psihic, astenia nervoasă cauzată de oboseală (neurastenia), ameţeală nejustificată.

Ceai de salvie pentru digestie

Se poate consuma ceai de salvie are sau se pot mesteca frunze proaspete de salvie cu rol gastroprotector, pentru relaxarea muşchilor stomacului, stimularea secreţiei bilei, facilitarea digestiei şi tratarea următoarelor tulburări digestive:

• Digestie lentă sau dificilă, balonare, gaze intestinale, crampe la stomac, arsuri gastrice.

Ceaiul de Salvie: Slăbeşte, Combate Transpiraţia şi Întăreşte Nervii

Salvia şi frumuseţea

Pentru slăbit – ceaiul de salvie stimulează arderile metabolice, dizolvă grăsimile şi uşurează digestia. Se beau 2 căni de salvie pe zi.

Pentru transpiraţie – ceaiul de salvie elimină transpiraţia excesivă a feţei, mâinilor, tălpilor şi zonei subraţului. Pe perioada verii  se poate bea ceai de salvie în loc de apă, sau câte 3 căni pe zi.

Pentru păr – ceaiul de salvie ne face părul mai strălucitor şi ajută la menţinerea culorii. Mai mult, salvia are capacitatea de a închide culoare firelor albe şi de a întări părul.

Pentru ten – ceaiul de salvie salvează tenul ofilit şi pătat. Se spală faţa dimineaţa şi seara cu decoct combinat de salvie. Seara se aplică şi comprese cu ceai de salvie pe obraji, timp de 15 minute.

Cum se prepară ceaiul de salvie, infuzia şi decoctul

Ceaiul se salvie se face din 2 linguriţe de plantă măcinată şi uscată la 200 ml de apă. se fierbe la foc mic, apoi se acoperă şi se lasă să stea 10-15 minute.

Infuzia din salvie se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă fierbinte. Se lasă infunzat 10 minute, şi se bea de 3 ori pe zi, pentru îmbunătăţirea sistemului nervos şi scăderea febrei.

Decoctul de salvie se prepară dintr-o mână de salvie, fiartă timp de 10 minute într-un litru de apă. Se poate folosi sub formă de apă de gură pentru probleme dentare, sau sub formă de gargară pentru dureri în gât.

Ceaiul de salvie – contraindicaţii

Ceaiul de salvie nu este indicat pe perioada sarcinii la femeile însărcinate sau pe perioada alăptării. Nu se bea nici în caz de epilepsie sau diabet cronic.

Nu trebuie administrată în doze mari sau în cure mai lungi de 10 zile, deoarece conține ulei volatil bogat în tuiol și tuionă – două substanțe neurotoxice în cantități mari, care pot afecta sistemul nervos.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. CEA MAI SIGURA SALVIE SE GASESTE IN ITALIA TOT ANUL…RUGATI PE CINEVA SA VA ADUCA..EU O CULTIV..SE GASESTE LA GHIVECI MIC..DACA VENITI LA MINE LA VENETIA MERG IN GRADINA SI VA ADUC…

  2. FOARTE FOLOSITOR ACEST SUBIECT.MULTUMESC DIN SUFLET

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.