Ceaiuri pentru hemoroizi

Deși sunt dureroși și creează un disconfort accentuat în anumite momente – inclusiv sângerări, hemoroizii nu indică o boală gravă. 

Persoanele care au probleme cu constipația sunt predispuse la hemoroizi. În cazul lor, trebuie rezolvată cauza hemoroizilor.

Ceaiuri pentru hemoroizi

Constipația poate fi prevenită prin creșterea aportului de fibre, prin laxative naturale precum tărâțe de psyllium sau probiotice.

Citește și: Rețete pentru persoanele cu hemoroizi

Ceaiuri pentru hemoroizi

Printre metodele naturale de calmare a durerilor și mâncărimilor provocate de hemoroizi se numără compresele cu gheață, unguentele, cremele, băile de șezut și ceaiurile.

Dr. Rudolph Fritz Weiss, fitoterapeut și medic german, a conceput o rețetă de ceai pentru hemoroizi, care a fost publicată în anul 2005 în jurnalul „Alternative & Complementary Therapies”. Ceaiul era preparat din următoarele plante:

• mușețel

• senna

• fenicul

• obligeană

• crușin

Se folosesc cantități egale, mai precis 1-2 lingurițe din fiecare plantă. Se pun la infuzat într-o cană cu apă clocotită, timp de 10 minute. Se bea 1 cană de ceai dimineața și încă una seara.

Citește și: Operația de hemoroizi – când este necesară și ce variante există

Ceaiuri pentru hemoroizi care sângerează

Botanista austriacă Maria Treben recomandă în cărțile sale două plante cu proprietăți hemostatice eficiente: coada-șoricelului și coada-calului. Ele pot fi folosite inclusiv în hemoroizii care sângerează.

Cel mai bun mod de administrare este sub formă de ceai, caz în care plantele vor acționa la nivel intern.

Ceai de coada-șoricelului

Se pun 2-3 lingurițe de plante la infuzat într-o cană cu apă clocotită. În cazul în care folosiți plante proaspete, infuzia poate dura doar 30 de secunde.

Citește și: Alifie de casă pentru HEMOROIZI – rețeta botanistului David Hoffman

Se recomandă câte 2-3 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi. Ceaiul nu se bea dintr-o dată, ci se soarbe, adică se iau înghițituri mici.

Ceai de coada-calului

Se prepară dintr-o linguriță de plante la 1 cană cu apă clocotită. După o infuzare de câteva minute, se strecoară. Doza recomandată este de 2 căni de ceai pe zi. O cană se bea dimineața și una seara.

 

Sursă: Dylan Roche, Lindsey Elizabeth Pfau, List of Herbal Teas for Hemorrhoids, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/177607-list-of-herbal-teas-for-hemorrhoids/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.