Alifie de casă pentru HEMOROIZI – rețeta botanistului David Hoffman

Renumitul botanistul englez David Hoffman, autorul cărții The Herbal Handbook, are câteva recomandări la îndemâna oricui pentru tratarea hemoroizilor. Rețetele sale sunt ușoare, pe bază de plante cu efecte astringente, laxative și tonice vasculare.

O prescripție simplă ar fi această „alifie” de casă, pe care o putem ne-o putem prepara singuri. Avem nevoie de câteva plante uscate, pe care să le măcinăm fin sub formă de pudră.

Alifie Hemoroizi

Alifie Hemoroizi

Unguent pentru hemoroizi – rețetă

• gălbenele
• mușețel
• coada-șoricelului
• pătlagină
• sunătoare

Dacă aveți plante culese direct din natură și uscate, cu atât mai eficient va fi remediul. Dacă nu ați făcut provizii pentru iarnă, cumpărați aceste plante de la magazinele naturiste de tip Plafar, la cutie (cum sunt cele pentru ceai).

Măcinați plantele uscate prin râșnița electrică de cafea, pentru a le transforma în pudră.

Pentru prepararea unguentului, folosiți câte 1 linguriță de pulbere din fiecare plantă. Amestecați aceste pulberi cu puțin ulei vegetal, până obțineți o pastă. Este preferabil să folosiți un ulei cu proprietăți emoliente, precum este cel de măsline sau cel de migdale.

Aplicați pasta astfel obținută peste zona afectată de hemoroizi. Autorul acestei rețete recomandă ca aceste aplicații locale să fie făcute după fiecare scaun.

Dacă este vară și puteți procura pătlagină direct din natură, dintr-o sursă nepoluată, puteți aplica planta pe zona afectată, ca atare, sub forma unei cataplasme. La fel ca și tătăneasa, pătlagina conține alantoină, un compus care are efecte calmante.

Tot la nivel extern, botanistul James A. Duke recomandă aplicarea pe hemoroizi a unor uleiuri esențiale din plante: chiparos, ienupăr, lavandă, lămâie sau rozmarin. Amestecați câteva picături dintr-un astfel de ulei cu o cantitate mai mare de ulei vegetal (de măsline sau de migdale). Aplicați uleiul în zona anală.

Sau puteți folosi castanul sălbatic, sub formă de ceai, aplicat pe zona anală afectată de hemoroizi sub forma unor spălături.

Sursă: „Farmacia Verde”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.