Cum tratăm hemoroizii acasă – remedii testate

Hemoroizii sunt vene inflamate la nivel anusului și rectului inferior.

Fac parte din aceeași categorie cu varicele.

Remedii testate pentru hemoroizi

Remedii testate pentru hemoroizi: katrien berckmoes

Hemoroizi – cauze, factori de risc

În funcție de localizare, pot fi interni (se formează în interiorul rectului) sau externi (apar sub pielea din jurul anusului).

Estimările arată că trei din patru adulți vor suferi la un moment dat de hemoroizi.

Cauzele nu sunt întotdeauna cunoscute.

Persoanele afectate caută remedii pentru hemoroizi deoarece aceștia provoacă durere sau disconfort, mâncărimi sau iritații locale, umflături și sângerări nedorite.

Hemoroizii interni nu sunt de regulă dureroși, dar sângerează în timpul scaunului.

Cei sângeroși pot forma un cheag, care poate da dureri puternice.

Hemoroizii se pot dezvolta din cauza sforțării în timpul scaunului, ridicarea de greutăți sau din cauza presiunii statutul mult timp în șezut.

Alți factori de risc sunt diareea sau constipația cronică, obezitatea și alimentația săracă în fibre.

Remedii testate pentru hemoroizi

Vă prezentăm câteva din cele mai bune leacuri pentru hemoroizi, testate și recomandate de cititorii noștri.

Coajă de stejar. Cât puteți să luați în căușul mâinilor. Se pune în 5 litri de apă și se fierbe până rămân 3 litri. Se fac băi de șezut. Testat!” – Sergia Voicu.

„Ceai din scoarță de stejar: se pun într-o oală mare 4-5 litri de apă și coji de scoarță de stejar uscată, 3-4 bucăți de mărimea palmei. Eu și frunză de stejar uscată. Îmi fac provizii, merg la pădure și aduc o sacoșă. Se fierb o oră de când a început să fiarbă în clocot, să rămână un litru și jumătate. Se pune într-un lighean, se pune apă rece cât să suporți și stai cu fundul în ea. Se face baia asta timp de o săptămână și ai scăpat de hemoroizi” – Elena Liliana Iacobescu.

„Nu mai mâncați semințe de nici un fel și folosiți Tetraciclina când e inflamat” – Adriana Morariu.

Citește și„Medicamentul de aur” contra hemoroizilor

Picăturile suedeze originale de la Bano. Câte o linguriță dimineața și seara într-un sfert de pahar cu apă. O găsiți pe internet și la farmaciile naturiste. Încercat de mine, foarte bun” – Filofteia Nicolae.

Carpicon S – este o cremă cu propolis și extract uleios din rășină de conifere” – Daniela Stoica.

Untură de porc, dar să nu aibă sare” – Blaj Dorina.

Cicatridină supozitoare” – Iuliana Liliana Lyly.

„Căutați supozitoare cu propolis sau supozitoare Tuaizin. Toate se găsesc la plafar. Foarte bune” – Gloria Maria.

„Ulei de pojarniță – foarte bun. Și băi cu coada-șoricelului” – Cerasela Greta.

„Spălături în fiecare zi cu bicarbonat” – Tinca Bumbari.

„Un plic de ceai cald (conține taninuri) sau stând în șezut pe gheață. Reduce toate dilatațiile. Testat 100%” – Georgescu Benj.

„Tampon cu ulei din germeni de grâu – e foarte bun” – Olugța Lixandru.

„Cel mai bun unguent „Mibazon” de uz veterinar. Este antibiotic. O măicuță de la o mănăstire de la Cozia mi l-a recomandat. De ani buni, când și când îl folosesc” – Rodica Tufis.

Citește șiUnguent care vindecă hemoroizii – rețetă mănăstirească

Crema de gălbenele este sigură sută la sută!” – Boti Carol.

„Două-trei băi de șezut calde (atât cât suportă corpul), din ceai de coada șoricelului (mai concentrat). Procedura durează 15-20 de minute. Efectele se văd de la prima utilizare. La maxima a treia utilizare, problema dispare complet. În același timp, se poate bea o cană de ceai din coada-șoricelului, circa 70-100 ml, după masă” – Alina-Ioana Dumitrescu.

Argilă din farmacie. Se face o turtă caldă (amestec cu puțină apă). Se aplică la culcare. Scoate inflamația și durerea. Restabilește foarte repede țesutul intestinal. Așa câteva seri la rând” – Aurica Calughin.

„O căpățână de usturoi zdrobită un pic, cu coajă, așa cum e ea. Se pune la fiert. Când fierbe, se pune usturoiul. Se acoperă vasul, se stinge focul. Se lasă să se răcorească. Se fac spălături. După o zi de spălături durerea trece” – Mirela Draia.

„Ceaiul de pelin, băi de șezut” – Florica Vasile.

„Ca să reducă durerile mari, frunze de varză verde. După tratament medicamentos” – Georgeta Puha.

Frunze de nuc, cel mai bun remediu. Au fost persoane care au scăpat de operație făcând băi de șezut cu frunze de nuc” – Mia Dragomir.

Grăsime de pasăre topită, se tamponează de mai multe ori pe zi” – Veronica Sentes.

„Ttratament cu ceai de mușețel. E singurul cu efect imediat” – Gabriel Popovici.

Crema de gălbenele cu propolis. Găsiți la farmacie (firma TIS)” – Onca Daniela.

Citește și – Alifie de casă pentru hemoroizi – rețeta botanistului David Hoffman

Miprosept – supozitoare cu propolis” – Magda Marin.

„Splături cu ceai de pelin” – Mioara Aron.

Proctolog supozitoare și băi calde de șezut din ceai de coada-calului. Combaterea constipației, fără condimente iuți” – Olimpi-Puiu Mariean.

„Băi de șezut cu infuzie de mărar. Garantez!” – Elena Veronica Dulan.

„Două cutiuțe cu unguent de gălbenele amestecate cu o cutiuță de unguent camforat” – Ojog Maria.

„Supozitoare Favisan” – Tanta Florea.

„Vă zice moșu’! Spălături cu ceai de măru-lupului și unguent „Mibazon” (de la farmacia veterinară). Dietă fără alimente care constipă” – Magu Vasile.

„Crema de gălbenele, Carpicon unguent sau supozitoare, „Procto-Glyvenol”. Eu țin permanent în frigider „Procto-Glyvenol” – e cel mai bun!” – Daniela Dragne.

Fructele de tuia – le spălați, le ștergeți cu un șervețel de hârtie. Puneți într-o cratiță untură de porc, vrei 2-3 linguri și o mână bună de aceste boabe de tuia. Le prăjiți binișor, le lăsați la o parte acoperit până a doua zi, când se pun pe foc să se topească foarte bine untura. Le strcurați și puneți într-un borcănel curat, uscat. Se păstrează ani de zile. Se spală bine locul cu pricina. Se unge cu acest ungeunt. E nemaipomenit de bun” – Resedean Florica.

„Băi de șezut cu coada șoricelului, de 2 ori pe săptămână, și de băut 40 de zile două căni (de 200 g.). Așa am scăpat eu!” – Maricica Crăciun.

„Există gelul de aloe vera (sub formă de suc) care este extraordinar de bun pentru reglarea tranzitului intestinal. Iar local, gel concentrat din aceeași plantă, care calmează inflamația. Pe mine m-a ajutat foarte mult” – Chiriac Maricica.

Mibazon de la farmacia veteriană. Cu el m-am vindecat” – Maria Iorgu.

„Faceți clismă în fiecare zi cu apă călduță la 37 de grade și puneți în recipient o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar. O să vedeți rezultate foarte rapide după câteva zile. Apoi aveți grijă cu alimentația. Și beți cât ceai antihemoroidal ca să se regleze tranzitul intestinal și al colonului” – Vasile Cupa.

Ceai de coajă de castan. Vă spălați de 2-3 ori pe zi” – Marinela Decuseară-Filip.

„Cremă de pelin, băi de șezut cu ceai de gălbenele. Nu hârtie cu parfum sau colorată. Șervețel umede fără alcool și fără parfum” – Daniela Crăciun.

Citește șiCeaiuri și leacuri pentru hemoroizi (uz intern și extern)

Sursă articol: Mayo Clinic, Hemorrhoids: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hemorrhoids/symptoms-causes/syc-20360268

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.