PLANTE care opresc rapid sângerarea HEMOROIZILOR

Hemoroizii nu sunt un simptom al unei probleme de sănătate, ci mai degrabă un indicator al unor nereguli care țin de dieta sau stilul de viață al persoanei afectate. Se preconizează că aproape 3 din 4 adulți vor avea ocazional hemoroizi.

Cauzele apariției hemoroizilor pot fi legate de constipație sau diaree, sforțare în timpul evacuării scaunului, sarcină sau naștere, statul jos timp îndelungat (ex. în timpul călătoriilor), vârsta înaintată.

Remedii hemoroizi

În ceea ce privește dieta, hemoroizii pot să apară la persoanele care nu consumă suficiente fibre (și din acest motiv se constipă des) sau mâncăruri lichide.

În multe cazuri, hemoroizii nu provoacă simptome, însă multe persoane se plâng de dureri, mâncărimi, disconfort sau chiar sângerări.

Vestea bună este că această problemă poate fi remediată acasă, cu ajutorul unor plante sau leacuri băbești.

_________________________

Remedii hemoroizi sângeroși

Pentru ameliorarea hemoroizilor sângeroși, terapeuta austriacă Maria Treben recomandă două plante cu proprietăți hemostatice, care pot ajuta la oprirea rapidă a sângerărilor. Este vorba despre coada-calului și coada-șoricelului. Plantele se folosesc intern, sub formă de infuzie.

• Infuzie de coada-calului

Se folosesc 2-3 lingurițe de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Dacă planta este proaspătă, se lasă la opărit 30 de secunde, apoi se strecoară. Se beau câte 2-3 căni de infuzie pe zi, cu înghițituri mici.

• Infuzie de coada-șoricelului

Maria Treben spune că ceaiul de coada-șoricelului este un leac rapid pentru hemoroizii care sângerează puternic.

Se pune 1 linguriță de plantă la opărit în apă clocotită. Ca și în cazul de mai sus, dacă planta este verde, proaspăt culeasă, se lasă la infuzat doar jumătate de minut, apoi se filtrează.

Se beau câte 2 căni de infuzie pe zi, 1 cană dimineața și cealaltă seara.

_________________________

Surse bibliografice:

1. Medical News Today, Thrombosed hemorrhoids: What you need to know: https://www.medicalnewstoday.com/articles/320407.php

2. Maria Treben, Plante medicinale din grădina Domnului, Hemoroizi, Editura Hunga Libri, p. 77

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.