PĂTRUNJELUL combate CANCERUL prin 3 mijloace naturale

În spatele etichetei de zarzavat a pătrunjelului se ascunde o plantă medicinală de o valoare inestimabilă. Ori de câte ori alegem să asezonăm mâncărurile cu el ne facem un mare bine sănătății.

Pătrunjelul conține compuși cu grad terapeutic care reduc riscul unui spectru variat de boli, inclusiv a cancerului.

Pătrunjelul a fost comparat cu alte 47 de plante proaspete înzestrate cu proprietăți anticancerigene și s-a clasat între primele 4 plante cu cele mai mari efecte inhibitoare asupra compușilor inflamatori care induc cancerul.

Acționează împotriva cancerului prin cel puțin 3 proprietăți: antioxidante, anti-proliferative și detoxifiante.

Frunzele acestei plante diminuează semnificativ capacitatea celulelor canceroase de a migra și a se răspândi la alte zone din corp prin metastaze.

Sute de studii au arătat că pătrunjelul conține compuși antioxidanți puternici care ajută la prevenirea cancerului:

apigenină, apiină, miristicină și apiol – previn migrarea tumorilor și metastazele, cresc enzimele antioxidante din sânge și reduc leziunile la nivelul țesuturilor;

cumarine – stimulează căile antioxidante; inhibă daunele radicalilor liberi;

luteolină – previne migrarea tumorilor și metastazele;

kamepferol și quercetină – inhibă producția de acid uric.

Pe lângă toți acești compuși antioxidanți, pătrunjelul conține și alți nutrienți valoroși, precum vitamina C (în cantități mari), vitamina A, vitamina B3, vitamina B5 și acid folic. Aceștia combat radicalii liberi asociați cu bolile cardiovasculare.

Mineralele precum zinc, magneziu, potasiu și calciu reduc toxicitatea la nivelul ficatului și rinichilor și inhibă daunele oxidative. Polifenolii din pătrunjel protejează ADN-ul și previn bolile degenerative.

Clorofila din verdețuri stimulează căile detoxifiante naturale esențiale pentru prevenirea acumulării de substanțe cancerigene în corp.

Dietele bogate în clorofilă ajută la formarea de noi celule de sânge, detoxifierea compușilor din sânge și reglarea pH-ului sanguin – necesar pentru reducerea riscului de cancer. 

__________________________________________________________________________________________________________

Datorită efectelor sale antioxidante puternice, ajută inclusiv la eliminarea toxinelor din ficat și la scăderea nivelurilor sangvine de glucoză, sodiu, acid uric și enzime hepatice oxidate care produc leziuni de țesut la pacienții cu diabet.

Pătrunjelul are inclusiv efecte regenerante asupra țesuturilor ficatului afectate în urma unei boli cronice. Stimulează producția de bilă din ficat necesară pentru digestia grăsimilor din intestine, prevenind astfel creșterea microbilor și a toxinelor și apariția tulburărilor digestive și hormonale.

________________________________________________________________________________________________________

Pătrunjelul inhibă toxicitatea metalelor grele precum cadmium (regăsit în mediu și în alimentele pe care le consumăm). Acest metal afectează funcția creierului, ficatului și a rinichilor.

Datorită efectelor antiinflamatoare, pătrunjelul reduce riscul cancerului digestiv, cerebral și urinar.

________________________________________________________________________________________________________

Un factor de risc mai puțin știut pentru dezvoltarea cancerului este nivelul crescut de acid uric în sânge. Acest lucru poate cauza gută sau boli cronice. Însă prezența sa este asociată și cu generarea de specii reactive de oxigen, cauzatoare de cancer. 

Pătrunjelul inhibă producția unei enzime hepatice implicate în metabolizarea compușilor pentru producția de acid uric.

__________________________________________________________________________________________________________

Rețete de sucuri cu pătrunjel

• 2 morcovi
• ½ cană de pătrunjel
• 3 tulpini de apio

_______________________________________

• 2 morcovi
• 6 frunze de salată verde
• 1 mână de pătrunjel
• 1 castravete
• 1 măr

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Truth About Cancer, Health Benefits of Parsley: 3 Ways Parsley Reduces Your Cancer Risk: https://thetruthaboutcancer.com/health-benefits-of-parsley/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.