ULEIUL de SALVIE combate OBOSEALA fizică și mentală și liniștește spiritele nervoase – rețeta maicilor de la Mănăstirea Nera

Salvia se numără printre plantele cu cea mai lungă istorie de utilizare în medicina populară. Egiptenii o foloseau în antichitate ca adjuvant pentru fertilitate, iar medicul grec Dioscorides utiliza fiertura din frunze pentru a opri sângerarea rănilor, pentru tuse și răgușeală.

Botaniștii foloseau ceaiul de salvie pentru calmarea durerilor în gât (gargară), precum și pentru reumatism, sângerări menstruale abundente, iar extern pentru tratarea entorselor, umflăturilor, ulcerelor și hemoragiilor.

Ulei de Salvie Nera Plant

Efectele sale benefice asupra sistemului nervos sunt bine cunoscute din vechime. Este un agent valoros în tratarea delirului din febră și în excitarea nervoasă cauzată de boli cerebrale sau nervoase.

Are efecte tonice și stimulente asupra sistemului nervos și a digestiei. Infuzia concentrată de salvie poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap nervoase.

Uleiul de salvie produs de maicile de la Mănăstirea Nera este special conceput pentru a putea fi folosit împotriva oboselii fizice și mentale, precum și pentru calmarea nervilor.

__________________________________________________________________________________________________________

Indicații terapeutice

Acest produs conține părți aeriene de salvie, macerate în ulei de floarea-soarelui presat la rece. Are efecte antispastice, calmante asupra nervilor, tonice fizice și mentale.

Stimulează funcțiile cerebrale, ajutând îndeosebi la îmbunătățirea memoriei. Este de asemenea bacteriostatic, antiseptic și ușor hipoglicemiant.

Este recomandat și în bolile biliare cronice, în balonare, diabet, simptome de menopauză, precum și în afecțiuni bucale: gingivită, afecte, abcese dentare, ulcerații.

O sticlă de ulei de salvie Nera Plant are 250 ml și costă 15,75 lei și poate fi comandat de pe site-ul neraplant.

__________________________________________________________________________________________________________

Mod de utilizare

În scop terapeutic se administrează câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru a-l putea consuma mai ușor, se diluează cu 1-2 picături de suc de lămâie.

Copiii pot lua câte ½ linguriță, de 2 ori pe zi.

Acest ulei poate fi folosit și ca ulei alimentar, la salate sau la gătit (mâncăruri, pâine), câte 1-2 lingurițe pe zi.

Evitați acest produs dacă vă știți alergic la salvie.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Maica Marina, Uleiul Nera Plant de Salvie, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 12, 10 octombrie – 10 decembrie 2016, editura Lumea Credinței, pp. 41-42

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.