Suferiți de IRASCIBILITATE, ANXIETATE, NELINIȘTE sau INSOMNIE? Beți ceai de VALERIANĂ!

Rădăcina de valeriană este unul din cele mai cunoscute remedii pentru tratarea insomniei. Cercetările științifice au demonstrat de asemenea eficacitatea acestei plante la persoanele cu anxietate moderată.

Oamenii de știință au descoperit mai mulți compuși în valeriană cu efecte sedative care acționează împreună și favorizează instalarea stării de somn: esteri valeopotriați, valeranone, bornyl și acid isovaleric.

Experții în plante consideră valeriana un remediu sigur. Comisia Germană E. a aprobat consumul unui ceai de valeriană seara, pentru inducerea somnului. Se folosesc 1-2 lingurițe de rădăcină uscată la 1 cană de apă. Pentru efecte maxime, ceaiul se bea cu jumătate de oră înainte de culcare.

Administrată în fiecare seară, în cure de câte 2-3 săptămâni, valeriana îmbunătățește experiența somnului (calitatea și durata somnului). Reduce trezirile, tensiunea și agitația din timpul nopții. Studiile au arătat că valeriana are o acțiune ușor hipnotică atât la insomniaci, cât și la persoanele cu un somn normal.

Substanțele din valeriană au o acțiune reglatoare asupra sistemului nervos autonomic, având un efect calmant asupra persoanelor agitate.

Valeriana are efecte tranchilizante asemănătoare medicamentelor anxiolitice asupra celor afectați de stres emoțional. Este de asemenea recomandată persoanelor epuizate.

Datorită proprietăților antispasmodice, valeriana calmează crampele abdominale și uterine asociate cu nervozitatea și agitația menstruală.

Datorită faptului că este o plantă lipsită de toxicitate, poate fi consumată de mai multe ori pe zi, pentru ameliorarea simptomelor de anxietate, irascibilitate sau neliniște. Spre deosebire de medicamentele sintetice utilizare pentru somn și anxietate, valeriana nu produce dependență și nici reacții adverse severe.

La magazinele naturiste se pot găsi numeroase produse pe bază de valeriană pentru ameliorarea acestor tulburări (tinctură, capsule). Se poate asocia cu roiniță, pentru un efect sporit în inducerea somnului.

Pe lângă valeriană și roiniță, alte plante eficiente în insomnie sunt mușețelul, lavanda, floarea-pasiunii și hameiul. Acestea se pot folosit sub formă de infuzie sau tinctură.

Surse articol:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12725454
2. „Farmacia Verde”, James A. Duke
3. http://www.herbwisdom.com/herb-valerian.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]