ECHINACEA este utilă împotriva tuturor tipurilor de INFECȚII (bacteriene, virale, fungice)

Echinacea este una din cele mai eficiente imunostimulatoare naturale pe care le putem folosi pentru a crește rezistența organismului la boli, îndeosebi la infecții.

Cercetătorii germani susțin că poate fi folosită în răceală, gripă și multe tipuri de infecții, datorită efectelor sale antibiotice, antibacteriene, antivirale, antifungice și anti-micotice.

Echinacea - Infecții

Echinacea – Infecții

Studiile au arătat că florile și rădăcinile acestei plante stimulează leucocitele (celulele albe din sânge) să distrugă microorganismele dăunătoarebacteriile, virusurile și inclusiv ciupercile. Mai mult, echinacea determină creșterea de properdină – o substanță care stimulează sistemul imunitar să combată virusurile și bacteriile.

Botanistul James A. Duke spune în cartea sa „Farmacia Verde” că folosește această plantă pentru toate tipurile de infecții. Acesta recomandă celor care suferă de amigdalită sau infecții recidivante ale gâtului și gurii să apeleze la echinacea, asociată cu gențiană, o altă plantă care are efecte imunostimulatoare, antibiotice și dezinfectante.

Echinacea poate ajuta inclusiv în durerile de urechi. Se poate folosi sub formă de ceai sau tinctură (adăugată în apă, ceai sau suc), de 3 ori pe zi.

În cazul unui herpes, se pune ½ linguriță de tinctură de echinacea în puțin ceai sau suc, și se administrează de 3 ori pe zi.

Poate fi folosită împotriva infecțiilor urinare în paralel cu tratamentul antibiotic prescris de medic. Se poate asocia cu tinctură de gențiană. Se poate lua câte 1 linguriță de tinctură din fiecare plantă, de 2-3 ori pe zi.

Alte utilizări ale plantei echinacea:

– guturai, congestie nazală, strănut
– sinuzită
– laringită
– pneumonie infecțioasă – bacteriană, virală sau fungică
– tuberculoză
– urcior
– infecții cu HIV
– piciorul de atlet
– infecții cu candidă
– răni
– mastită, fisuri ale mameloanelor

James Duke recomandă echinacea împreună cu multe alte plante cu efecte antivirale împotriva oboselii. Rețeta în acest articol.

Echinacea are de asemenea efecte antiinflamatoare și antioxidante. Studiile au arătat că echinacea scurtează durata unei răceli și infecții respiratorii și reduce severitatea simptomelor, însă nu funcționează ca mijloc preventiv, utilizată pe termen lung.

Botanistul Duke precizează că tinctura de echinacea produce o ușoară amorțire sau senzație de furnicătură la nivelul limbii. Nu trebuie să vă speriați, aceste simptome vor trece în câteva clipe. Este un semn că produsul este autentic.

Surse articol:
1. „Farmacia Verde”, James A. Duke
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26009695
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15035888

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.