PERE mixate în blender cu MIERE – un nectar natural care ajută la tratarea multor boli

Modul de preparare al acestui nectar este foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să spălați bine fructele (care trebuie să fie coapte bine), să îndepărtați codițele, să le scoateți cotorul cu semințe, să le tăiați bucăți și să le mixați în blender cu puțină apă și miere de albine 2-3 minute, până rezultă un suc cremos.

La 100 grame de fructe se folosesc 100 ml de apă și 1 linguriță de miere de albine. Nectarul obținut nu se strecoară, ci se consumă ca atare, imediat de la preparare. Ideal ar fi să se bea cu 20 de minute înainte de masă.

pere-1

Sucurile mixate în blender sunt mai bogate în fibre, deoarece pulpa și coaja nu se aruncă. Sunt mai cremoase și mai consistente. Tocmai datorită conținutului bogat în fibre, acest suc de pere este recomandat în foarte multe afecțiuni.

• Colesterol și trigliceride mari

Se bea câte 1 pahar (200 ml) de nectar de pere, de 3 ori pe zi. Se prepară de fiecare dată proaspăt. Se poate adăuga și un praf de scorțișoară. Fibrele alimentare ajută la eliminarea excesului de colesterol din organism și la scăderea nivelului de trigliceride.

Studiile recente au arătat că fibrele din pere se leagă de acizii biliari din intestin și reduc sinteza (acumularea) colesterolului în corp. Modul lor de acțiune este asemănător unui medicament prescris pentru scăderea colesterolului (colestiramină). O eficiență mult mai mare o au fibrele din banane și ananas.

• Constipație

Se consumă câte 2 pahare pe zi, unul dimineața și unul seara, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru efecte notabile, se recomandă o cură de cel puțin 10 zile.

Perele sunt bogate în fibre alimentare care dau volum și apă scaunului, facilitând tranzitul intestinal și eliminarea. O pară medie cu tot cu coajă ne poate oferi 5.5 grame de fibre.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, sucul de pere ajută la prevenirea și reducerea constipației la copii și bebeluși. Pentru tratarea constipației la copii, se poate utiliza o cantitate de 60-120 ml de suc de pere pe zi. Sucul de pere nu trebuie dat copiilor sub 1 lună, iar mierea copiilor sub 2 ani.

• Cancer

Beneficiile fibrelor din pere merg până la prevenirea cancerului. Acestea se leagă de acizii biliari secundari excesivi din intestin care pot crește riscul de cancer colorectal și alte probleme intestinale. Consumul de pere a fost asociat cu scăderea riscului de cancer stomacal, datorită conținutului de acizi cinamici (acid cumaric, acid ferulic și acid 5-cafeoilquinic). Perele, merele, prunele și căpșunile reduc riscul cancerului esofagian.

• Diabet

În acest caz, sucul de pere se bea simplu, fără miere de albine. Pe lângă fibrele solubile și insolubile, perele conțin antioxidanți (flavonoide – quercetină, isorhamnetină, kaempferol, epicatechine și antocianini care ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

• Fumatul activ și pasiv

Catechinele, un tip de antioxidanți regăsiți în coaja perelor inhibă activitatea compușilor cancerigeni din fumul de țigară. Nectarul de pere poate ajuta la reducerea riscurilor de sănătate asociate cu acest viciu. Este benefic chiar și pentru cei care petrec mult timp în spații în care se fumează.

• Gută

Sucul de pere se bea în cantități mai mari, 500-750 ml pe zi, în cure de 21 de zile. Ajută la eliminarea sărurilor de acid uric din țesuturi prin urină, la reducerea crizelor de gută, ameliorarea mobilității articulare și reducerea riscului de formare a uraților.

Surse articol:
1. http://www.livestrong.com/article/496430-are-pears-good-for-constipation-in-infants/
2. http://www.formula-as.ro/2013/1097/medicina-naturii-44/sanatate-strop-cu-strop-17154
3. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=28

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.