Vinul de SALVIE întărește organismul și MEMORIA, combate ASTENIA nervoasă și OBOSEALA generală (rețetă)

Salvia este cu adevărat o plantă medicinală salvatoare, după o spune și numele latinesc „salvere”, care înseamnă salvare (vindecare sau însănătoșire). Există și un proverb străvechi care zice: „De ce să moară omul când în grădină crește salvia?”

Această plantă oferă mâncărurilor și băuturilor o aromă deosebită, și celor care le servesc o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Grecii și romanii antici foloseau salvia ca și conservant pentru carne.

Vin de Salvie Rețetă

Vin de Salvie Memorie și Astenie – Rețetă

Salvia are efecte stimulatoare asupra stomacului leneș și a sistemului nervos. Este un remediu calmant pentru persoanele care suferă de astenie nervoasă, neurastenie, anxietate, tuse de natură nervoasă, dureri și tremurători, și alte tulburări mentale.

Preparatele pe bază de salvie sunt de asemenea diuretice și ajută la curățirea ficatului și a rinichilor. Un studiu a arătat că salvia este benefică diabeticilor și persoanelor cu hiperlipidemie (colesterol mare).

Vin de salvie – rețetă

Vinul de salvie este un remediu prețios și parfumat pentru fortificarea organismului și alungarea stărilor de oboseală și astenie. Se prepară foarte ușor, din frunze de salvie și vin natural.

Este de asemenea un leac prețios pentru digestive dificilă, menopauză, transpirație excesivă. Salvia este și un tonic excelent pentru memorie și creier, fiind considerată un remediu potențial pentru bolnavii de Alzheimer.

Ingrediente

• 80 g de salvie
• 1 litru de vin

Preparare

Puneți frunzele de salvie într-un borcan de sticlă. Turnați peste ele vinul. Închideți ermetic și lăsați la macerat 8 zile, apoi strecurați vinul și păstrați-l în sticluțe de sticlă.

Nu se consumă în cantități mari. Se iau câte 3-4 linguri după masă, sau câte 1 păhărel mic de 30 ml pe zi.

Folosită sub formă de băi de gură sau gargară, salvia are efecte dezinfectante asupra cavității bucale, antimicrobiene, antifungice și antiinflamatoare, și întărește gingiile. Reduce nevralgiile dentare și sângerările gingivale și ajută la tratarea aftelor bucale.

Surse articol:
„500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, dr. Marc Bosquet
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=76
http://www.medicalnewstoday.com/articles/266480.php

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.