Sirop de MORCOVI pentru tuse seacă și dureri în gât

Acest sirop natural este foarte popular în Portugalia, dar și în alte zone ale lumii. Rețeta este foarte simplă, siropul rezultat este 100% natural (dacă ingredientele sunt bio), iar remediul pe care îl obținem este ieftin și eficient, în special împotriva tusei seci.

Vă prezentăm mai jos mai multe variante de rețete, încât să o puteți alege pe cea mai convenabilă.

Sirop de Morcov Rețetă

Sirop de Morcov Rețetă

Sirop de morcov – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov
• miere sau zahăr brun

Preparare

Curățați morcovul cu o periuță și puțin bicarbonat de sodiu. Spălați-l apoi cu puțin oțet de mere și clătiți-l la final cu apă rece din abundență. Acest procedeu ajută la îndepărtarea eventualelor chimicale prezente în coajă.

Tăiați morcovul felii subțiri (rondele). Puneți-le apoi într-un pahar de sticlă sau într-un bol de ceramică și acoperiți-le cu un strat subțire de miere sau zahăr brun.

Așadar trebuie să aveți un strat de felii de morcov și un strat de miere sau zahăr.

Lăsați morcovul la macerat peste noapte (sau 12 ore), la temperatura camerei, fără să acoperiți paharul sau vasul.

După acest interval veți vedea că morcovul și-a lăsat sucul tămăduitor în miere și ați obținut un sirop de culoare închisă. Acest sirop poate fi păstrat și consumat în maxim 2 zile.
Împotriva tusei, luați 1 lingură de sirop înainte de fiecare masă, și 1 seara, înainte de culcare. Nu consumați acest sirop mai mult de 2 zile consecutiv.

Siropul de morcov nu este indicat în tusea umedă, cu mucus. Este un remediu potrivit doar pentru tusea seacă, uscată.

Rețeta 2

O altă variantă a acestui sirop este prepararea prin fierbere. Puneți 500 g de morcov tăiat rondele la fiert cu apă, și lăsați-l până când devine moale. Pasați morcovul cu o furculiță sau cu instrumentul de făcut piure. Puteți folosi și blenderul pentru a vă ușura munca și a obține o pastă mai fină. Adăugați 3-4 linguri de miere și amestecați până la omogenizare. Păstrați acest remediu într-un bol de sticlă, în balcon sau într-o încăpere rece. Din acest sirop se iau câte 3-4 linguri pe zi.

Rețeta 3

O altă rețetă se prepară astfel: 1 pahar de suc de morcov proaspăt stors se amestecă bine cu 3 linguri de miere și puțină apă. Se fierbe apoi până când se îngroașă și se leagă ca un sirop. Amestecați constant. Din acest sirop se iau câte 3 lingurițe pe zi.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Conditia sa fie fara ingrasaminte chimice.

  2. Da, şi capeţi o culoare galben portocalie, de parcă ai hepatită!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.