Megadozele de Vitamina C reduc simptomele de răceală și gripă cu 85%

Conform unui studiu recent din 2013, realizat de Centrele Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, adulții care au fost vaccinați au avut nevoie în continuare de medicamente pentru ameliorarea simptomelor de gripă.

Din acest motiv, cercetătorii continuă să caute alternative lipsite de efecte secundare pentru reducerea simptomelor de răceală și gripă. În ultimii ani, studiile s-au axat pe eficacitatea vitamine C în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii virale.

Megadoze de Vitamina C

Megadoze de Vitamina C

→ Studiu

Un astfel de studiu este cel condus dr. H. Clay Gorton, și publicat în anul 1999 în Jurnalul Manipulative and Physiological Therapeutics, în care s-au folosit doze mari de vitamina C.

Au fost recrutați 800 de studenți, care au fost împărțiți în 2 grupuri:

• grupul de control – care a primit calmante și decongestionate

• grupul de test – care a primit câte 1.000 mg de vitamina C la fiecare oră, timp de 6 ore, și apoi de 3 ori pe zi.

La grupul de test, simptomele de răceală au fost reduse cu un procent de 85%, comparativ cu grupul de control. În urma acestor rezultate impresionante, cercetătorii au concluzionat că megadozele de vitamina C, administrate înainte sau după debutul simptomelor de răceală și gripă, pot ameliora și preveni boala.

Linus Pauling (1901-1994) – „numit și omul vitaminei C”, un chimist și fizician de excepție, laureat al premiului Nobel, a fost un susținător înfocat al administrării de vitamina C în doze mari pentru prevenirea și tratarea infecțiilor, bolilor de inimă și a cancerului.

Deși doza zilnică recomandată de vitamina C a fost stabilită la 40-60 g pe zi, Pauling recomanda o cantitate mult mai mare, de 1.000 mg, sau chiar mai mult pe zi. El însuși lua doze mari de vitamina C, câte 12.000 mg pe zi.

Cum funcționează vitamina C

Pe lângă acțiunea sa antioxidantă remarcabilă, vitamina C susține și stimulează direct funcții importante ale sistemului imunitar. Toți medicii sunt de acord cu faptul că un sistem imunitar puternic este esențial pentru prevenirea infecțiilor și recuperarea organismului afectat de o infecție, precum și pentru neutralizarea și eliminarea unor toxine.

Celulele imunitare au încorporate în membranele lor molecule care transportă vitamina C, și care pompează viguros această vitamină în celule.

Atunci când în corp apare o inflamație sau o infecție – cum este în cazul unei gripe sau răceli – aceste molecule transportatoare își intensifică activitatea pentru a asigura o cantitate suficientă de vitamina C pentru celule. Astfel se explică de ce nivelul vitaminei C scade în timpul unei boli, infecții sau a unei situații stresante.

[wcepe_products ids=’3572,3209′ button=’Cumpără aici’]

Simptomele lipsei de vitamina C

– păr uscat și despicat
– piele aspră, uscată, solzoasă
– sângerări nazale
– gingivită (inflamația și sângerarea gingiilor)
– rezistență scăzută la infecții
– rănile se vindecă greu și pielea se învinețește ușor

Surse naturale de vitamina C

• ardei gras și ardei iute
• broccoli, conopidă
• anghinare
• kale
• tomate
• cartofi dulci
• căpșuni
• kiwi
• papaya
• grepfrut
• pepene galben
• portocale

Cea mai bună formă de vitamina C sintetică

În unele cazuri, este indicat să se ia vitamina C sintetică. Cea mai eficientă formă orală de vitamina C este vitamina C liposomală, susținută de dr. Thomas Levy. Se spune că Vitamina C liposomală asigură o absorbție mult mai mare la nivel celular decât vitamina C tradițională sau acidul scorbic, și nu are complicațiile acestora (precum deranjamente gastrointestinale). În plus, este de 10 ori mai eficientă decât vitamina C intravenoasă.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10543583
http://www.naturalhealth365.com/vitamin-c-cold-symptoms-flu-1633.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/11/23/vitamin-c-curative-power.aspx

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.