Cine nu are voie să consume GHIMBIR (contraindicații și interacțiuni)

Rădăcina de ghimbir este un remediu aromat extraordinar, folosit de popoarele orientale din timpuri străvechi pentru tratarea afecțiunilor stomacului, durerilor articulare și reumatice, prevenirea și tratarea răcelilor.

Cercetătorii au realizat sute de studii pe proprietățile ghimbirului, și au confirmat numeroasele sale beneficii asupra organismului uman. Aceștia au descoperit că ghimbirul poate ajuta inclusiv la tratarea cancerului, fiind de altfel un adjuvant excepțional pentru stările de greață și vomă induse de chimioterapie.

Ghimbir - Contraindicații

Ghimbir – Contraindicații

Ghimbirul încălzește corpul și stimulează circulația sângelui, ajută la desfundarea nasului, calmarea tusei și durerilor în gât, tratarea astmului și a stărilor de greață, indigestie, rău de mișcare, amețeală și vertij și migrene.

Are efecte antiinflamatoare, analgezice, antifebrile și expectorante, vasodilatatoare, imunostimulatoare și antioxidante.

Cum poate fi folosit ghimbirul

Pentru a obține maximul de beneficii, ghimbirul trebuie folosit proaspăt. Rădăcina de ghimbir se găsește în marile supermarketuri. Cel mai indicat este să radem rădăcina de ghimbir înainte de a o folosi la ceai sau înainte de a o consuma cu miere sau alte ingrediente. Pentru o cană de ceai, se pot folosi 3-4 feliuțe (rondele) de ghimbir crud, infuzat 10-15 minute.

La magazinele naturiste se găsesc numeroase preparate pe bază de ghimbir, precum capsule, tinctură sau bomboane, pentru greață, imunitate scăzută și alte afecțiuni.

Cine nu are voie să consume ghimbir

Ghimbirul este considerat un remediu sigur. Reacțiile adverse la consumul de ghimbir sunt rare. Poate agrava simptomele de reflux de acid la unele persoane. În doze mari, ghimbirul poate cauza arsuri stomacale ușoare, diaree și iritarea cavități bucale.

Acest condiment nu este recomandat persoanelor care suferă de pietre la bilă sau ulcer gastro-duodenal.

Deși nu are multe contraindicații, ghimbirul poate interacționa cu unele medicamente:

– pentru subțierea sângelui (inclusiv aspirină)
– pentru hipertensiune arterială
– pentru diabet
– pentru prevenirea cheagurilor de sânge

La fel ca usturoiul, ghimbirul nu trebuie consumat înainte de o operație sau anestezie.

Persoanele care suferă de boli de inimă sau diabet trebuie să consulte medicul înainte de a consuma ghimbir, la fel și femeile însărcinate sau care alăptează.

_______________________________________________________________________________________________

Surse:
http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/herb-interaction/possible-interactions-with-ginger
http://umm.edu/health/medical-reference-guide/complementary-and-alternative-medicine-guide/herb/ginger
http://www.medicalnewstoday.com/articles/265990.php

Citeşte mai multe despre:

10 comentarii

  1. Bună seara ! Am deschis pagina mai mult de 5 ori ca să citesc articolul ,dar mi se închide pagina după ce reușesc să citesc doar câteva fraze . Este foarte important pentru mine ,pentru ca eu am început să beau de o săptămâna ceai de ghimbir fără nici o recomandare medicală ( doar pe cont propriu ) ,iar în prima zi am avut amețeli și simțeam un vârtej în stomac . A doua zi ,aceleași simptome ,dar mai slabe ,și tot așa… Astăzi după o săptămână ,mă doare crunt stomacul și aș vrea să pot citi în continuare ,dar nu inteleg de ce mi se închide pagina . Aș vrea să citesc contraindicatiile bănuind că mie nu îmi face bine ceaiul respectiv… Nu iau nici un fel de medicament . Știu ca am un început de gastrită doar … Poate cineva sa îmi explice de ce nu pot citi tot ? Cineva mai are aceeași problemă ca a mea în deschiderea paginii ? Va mulțumesc !

  2. Nu e bun pt .cei care au ulcer duodenal ,provoaca hiper aciditate

  3. Daca aveti gastrita nu e bun

  4. Daca aveti pietre la fiere nu e bun

  5. Doamna Florica Mariana Anghelache daca aveti probleme k stomacul nu puteti sa folositi Ghimbir pt k are reacti adverse

  6. Stare de ameteala dureri de stomac tipo ars uri etc am citit si eu pt k iau si eu Ghimbir

  7. Foarte interesant.Multumim de sfat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.