Sirop de ghimbir și lămâie, fără zahăr – bun și pentru diabetici

Deopotrivă gustos și sănătos, siropul de ghimbir nu trebuie să vă lipsească din casă, mai ales acum, în sezonul rece.

Poate fi folosit la prepararea de sucuri sau băuturi răcoritoare, pe post de îndulcitor sau consumat ca remediu.

Sirop de ghimbir si lamaie fara zahar

Imagine sugestiva – Sirop de ghimbir si lamaie fara zahar: Tohamina

Sirop de ghimbir cu lămâie fără zahăr – bun și pentru diabetici

Pe internet se pot găsi numeroase rețete de sirop de ghimbir, cu zahăr sau cu miere. Eu vă recomand un sirop de ghimbir făcut cu concentrat de mere.

Poate fi consumat și de către diabetici sau de cei care au tulburări de greutate sau afecțiuni metabolice.

Siropul nu are zahăr adăugat. Este aromatizat cu lămâie, lemongrass, mentă și lemn-dulce. Conține de asemenea hibiscus.

Sirop de ghimbir si lamaie fara zahar

Cumpara sirop de ghimbir si lamaie fara zahar

Cei care l-au încercat spun că este incredibil de bun la gust. Însă cel mai important este că nu conține zahăr rafinat. Fiind un sirop concentrat și cu gust intens, nu trebuie să folosiți o cantitate mare atunci când îl diluați.

Acest sirop de ghimbir cu lămâie este produs și comercializat de SONNENTOR. Tot la ei puteți găsi și un sirop de turmeric fără zahăr, cu scorțișoară și alte mirodenii.

Sirop de turmeric fara zahar

Sirop de turmeric fara zahar

Ce beneficii ne aduce ghimbirul

Ghimbirul și turmericul sunt două antiinflamatoare naturale remarcabile. Studiile realizate în ultimii ani au arătat că aceste rădăcini de plante conțin compuși care combat numeroase boli.

Ghimbirul are proprietăți antispasmodice, diaforetice, aperitive, imunostimulatoare și antivirale.

Tonic digestiv

Administrat după masă, ghimbirul ușurează digestia mâncărurilor.

Este unul din cele mai prescrise remedii naturale antiemetice. Reduce senzația de greață, răul de mișcare, răul de mare, grețurile matinale și greața asociată cu chimioterapia.

Datorită acțiunii sale antiinflamatoare, diminuează inflamația intestinului. Reduce balonarea, gazele și crampele intestinale.

Imunostimulator

Ghimbirul este o plantă fierbinte, care pune sângele în mișcare și încălzește corpul.

Datorită faptului că îmbunătățește circulația și crește imunitatea, este ideal să-l consumăm în sezonul rece, când se intensifică durerile articulare și crește numărul de viroze și infecții.

Este un antiviral natural. Are de asemenea efecte decongestionante, fiind util în simptomalogia de gripe și răceli (nas înfundat, tuse, congestie respiratorie).

Sirop de ghimbir cu miere – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de rădăcină de ghimbir tăiată felii subțiri
• 1 baton de scorțișoară Ceylon (v-o recomand pe aceasta)
• 2 căni de apă
• ½ – 1 cană de miere

Mod de preparare

Ghimbirul tăiat se pune într-o crăticioară. Se adaugă apa și scorțișoara. Fierbeți ingredientele 30-45 de minute, sau până când apa scade la jumătate.

Strecurați ceaiul și înlăturați bucățile de ghimbir. Când ceaiul a ajuns la temperatura camerei, adăugați mierea și amestecați bine.

Transferați siropul în sticle sau borcane închise bine. Se păstrează în frigider. Rezistă o lună sau chiar mai mult.

Mod de utilizare

Dacă vă simțiți rău (greață, digestie lentă), luați câte 1 lingură de sirop de ghimbir ca atare, nediluat. Se pun 1-2 lingurițe de sirop într-o cană cu apă plată sau minerală, sau în ceai.

Îl puteți folosi și ca topping pentru deserturi, sau ca îndulcitor și aromatizant în iaurt, terci de ovăz, sosuri etc.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ghimbir pe care vă recomand să le încercați:

Ceapă cu ghimbir și scorțișoară – leac de casă pentru tuse și răceală
Ghimbir cu miere – leac pentru greață, viroze respiratorii, mâini și picioare reci
Suc de ghimbir și lămâie, scorțișoară și cuișoare la blender – tonic imunitar pentru răceli și viroze
Hrean la borcan cu ghimbir, usturoi și miere – antibioticul sezonului rece

Sursă articol: Colleen Codekas, How to make and use ginger syrup, The Herbal Academy: https://theherbalacademy.com/blog/ginger-syrup/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.