Maceratul de cătină – preparare și utilizare în diferite boli

Cătina este o sursă impresionantă de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți.

Conține peste 60 de antioxidanți (carotenoide, flavonoide, fenoli, xantofile), 20 de minerale și acizi grași Omega-3, Omega-6, Omega-9 și Omega-7. Este una din cele mai bune surse alimentare de vitamina C.

Macerat de Cătină

Macerat de Cătină – Preparare și Administrare în Diferite Boli

Ce beneficii are cătina

Cătina acționează ca un tonifiant general pentru organismul uman.

Este vitaminizantă, remineralizantă, antioxidantă, antiscorbutică, antialergică, bactericidă și anti-cancerigenă.

Consumul de cătină are numeroase efecte benefice asupra sănătății noastre.

Întărește imunitatea, încetinește procesul de îmbătrânire, scade colesterolul, menține sănătatea inimii.

Face pielea sănătoasă, combate infecțiile și cancerul.

Macerat de cătină – preparare și administrare

Unul din cele mai bune moduri de a consuma cătina este sub formă de macerat la rece. Mai jos vă prezentăm doar câteva utilizări, în diferite boli:

Anemie

– Se pune 1 linguriță de fructe zdrobite într-un pahar cu apă (200 ml), și se lasă la macerat peste noapte; se consumă câte 2 pahare pe zi, una dimineața, și una seara, înainte de culcare; se consumă și fructele.

Hepatită cronică, alcoolism, nevroze, gută, reumatism, urticarie

– se pun 2 linguri de fructe proaspete (sau 2 lingurițe de cătină uscate măcinate) la macerat în 100 ml de apă, și se lasă 6 ore (peste noapte); se strecoară și se bea treptat, pe parcursul unei zile; se consumă și fructele.

Ciroză hepatică

– se prepară un macerat din 2 linguri de cătină zdrobite, lăsate în 500 ml de apă fiartă și răcită timp de 6-8 ore; se filtrează și se bea toată cantitate într-o zi, împărțită în mai multe rații; se consumă și fructele.

Arterioscleroză

– se zdrobesc 7 g de cătină și se pun la macerat în 250 m de apă; e lasă 8 ore, apoi se strecoară și se adaugă miere; se beau câte 2 căni pe zi¸ se consumă și fructele.

Sursă articol: „Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post”, Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Tudor Nedelcu

    Vă rog frumos, dați-mi un sfat. Am primit un colet de la părinții mei care mi-au trimis şi nişte recipiente de plastic cu miere în care au pus cătină. Probabil că după ce au spălat cătina, nu au uscat-o înainte de a o introduce în miere şi aceasta a fermentat, recipientele aproape explodând. O mai pot folosi ? În ce mod ? M-am gândit să o fierb dar mierea fiartă devine toxică. Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.