Pulberea de CĂTINĂ – un mod simplu de a conserva cătina și un remediu miraculos (cum se obține și cum se administrează)

În cazul în care preparați suc sau sirop de cătină în casă, nu aruncați coaja rămasă după stoarcere. Lăsați-o la uscat, și apoi măcinați-o. Veți obține un medicament extraordinar împotriva bolilor.

Pulbere de Cătină

Pulbere de Cătină

Nimeni nu trebuie să rateze sezonul cătinei. Acest fruct miraculos este un adevărat depozit de vitamine, minerale și antioxidanți care ne pot pregăti pentru lupta cu bolile sezonului de iarnă. Cătina are efecte energizante, proprietăți regenerante, detoxifiante, nutritive, revitalizante, anti-îmbătrânire și imunostimulatoare. Ajută la reglarea sistemului endocrin și a grăsimilor din sânge, reduce inflamațiile și are puterea de a reduce efectele dăunătoare ale chimioterapiei.

Cum se obține pulberea de cătină acasă

Un mod simplu și practic de a “conserva” cătina este să o uscăm și apoi să o măcinăm sub formă de pulbere.

Este foarte simplu. Pulpa, coaja și semințele de cătină rămase după strecurare se lasă la uscat 2-3 săptămâni. După acest interval, se macină cât mai fin printr-o râșniță electrică de cafea. Dacă nu iese foarte fină, cerneți pulberea printr-o sită deasă.

Păstrați pudra obținută în borcănele mici de sticlă, cu capac.

Cum se administrează

Se consumă câte 1 linguriță de pulbere de cătină pe zi. Se poate lua cu apă sau ceai, sau amestecată cu miere. Pulberea trebuie ținută câteva secunde sub limbă, apoi se înghite.

Luați pulberea de cătină dimineața, sau până în ora 15, deoarece poate da insomnie. Se face o cură de cel puțin o lună de zile.

În ce afecțiuni este indicată

 Pulberea de cătină este un remediu foarte bun pentru toate afecțiunile în care este recomandată cătina și preparatele din cătină în general.

– Lipsă de vitamine și minerale
– Imunitate scăzută la infecții
– Anemie
– Oboseală accentuată
– Astenie
– Gripă
– Inflamații
– Obezitate
– Hepatite, ciroză
– Dizenterie, diaree
– Ulcer gastric
– Ateroscleroză
– Colesterol mare
– Boli coronariene
– Miopie
– Glaucom, cataractă, boli oftalmologice
– Depresie
– Parkinson
– Tumori
– Adenom
– Leucemie
– Cancer

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. MULTUMESC defapt pt. toate postarile sant minunate !!!

  2. Interesant acest mod de a consuma catina ! Va rog daca ati putea sa ma informati in ce masura isi pastreaza proprietatile catina congelata ? Multumesc,voi urmari raspunsul.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.