Pătlagină și Miere – Leac Pentru Hepatită, Boli de Stomac și Curățarea Sângelui

Acest tratament se prepară din rădăcină de pătlagină și miere, și are o putere terapeutică dovedită în afecțiunile hepatice, splenice și gastrointestinale (diaree, ulcer gastric, ulcer gastroduodenal, gastrită hiperacidă), dar și în detoxifierea corpului și curățarea sângelui.

Rețetă Sirop de Pătlagină și Miere  
Rețetă Sirop de Pătlagină și Miere

Rețetă Sirop de Pătlagină și Miere

Rețeta este oarecum complicată din cauză că presupune procurarea de rădăcini de pătlagină, și un oareșce efort pentru curățarea și tocarea rădăcinilor. Vestea bună este că rădăcini de pătlagină se pot găsi și la magazinele naturiste. Rădăcinile de pătlagină fierte în apă se pot aplica și extern sub formă de comprese, pentru fracturi.

INGREDIENTE

• 150 rădăcini de pătlagină
• 1 kg de miere polifloră
• 5 litri de apă

PREPARARE

Rădăcinile de pătlagină se scot din pământ chiar înainte de prepararea rețetei. Se pot folosi atât rădăcini de pătlagină îngustă, cât și de pătlagină lată, ambele au efecte aproximativ la fel de puternice. Însă pentru acest preparat, cele mai eficiente sunt rădăcinile de pătlagină cu frunză lată.

Rădăcinile odată scoase (fără tulpină) se spală de pământ cu mai multe ape, până se fac curate. Se dau apoi prin mașina de tocat carne, iar produsul obținut se pune la fiert cu apa. Se lasă la foc mic până când lichidul total (5 litri) scade la 1 litru. Preparatul se strecoară printr-o bucată de tifon dublu, iar lichidul obținut se amestecă cu mierea de albine. Se pune din nou la fiert, și se lasă până când cantitatea de preparat scade la 1 litru. Va rezulta un sirop de culoare neagră.

(Dacă aveți rezerve în privința fierberii mierii de albine, săriți această etapă, și puneți lichidul obținut în urma strecurării la macerat cu mierea de albine, câteva zile la frigider, apoi consumați.)

După ce s-a răcit, siropul de pătlagină și miere se pune în borcane și se păstrează la frigider. Se mai lasă 2 zile la macerat, apoi se poate consuma.

ADMINISTRARE

Se ia câte 1 lingură de sirop, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. După înghițire, se stă culcat pe partea dreaptă, circa 5-10 minute.

Pentru rezultate optime, pe durata tratamentul se ține regim alimentar: fără mâncăruri grase, grele, prăjite, carne de porc, alcool, cafea, tutun și alimente procesate sau dulciuri din magazine.

Vezi și rețeta de Sirop de Pătlagină Pentru Curățarea Sângelui și Dureri în Gât a Mariei Treben

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. mierea se pune la urma.Patlagina pusa in sticla cu alool si lasata la macerat, este cel mai bundezinfectant.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.